Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cliff Bleszinski keert terug naar gamesindustrie

Gears of War-ontwikkelaar hint naar 'comeback' via Twitter.

Cliff Bleszinski keert volgende week terug naar de gamesindustrie, zo meldt de ontwikkelaar op zijn Twitter-account. De man achter titels binnen de Gears of War- en Unreal Tournament-reeks belooft binnen zeven dagen zijn nieuwe project aan te kondigen.

"Ik keer volgende week officieel terug uit mijn pensioen om weer videogames te ontwikkelen", zegt Bleszinski. "Blijf kijken voor meer details binnen zeven dagen!" Aan het bericht is ook 'DontCallItAComeback' toegevoegd in combinatie met een hashtag.

Vervolgens laat Bleszinski via het sociale medium weten dat hij niet kan wachten om te vertellen wat hem terug heeft laten keren. De Gears of War-bedenker kondigde eerder dit jaar aan nooit meer games te willen ontwikkelen die via discs gedistribueerd worden. Ook onthulde Bleszinski destijds verschillende visuele concepten voor aankomende projecten.

Bleszinski verliet Epic Games in 2012, naar eigen zeggen omdat het "hoog tijd was voor een pauze." Sindsdien heeft hij onder meer interesse geuit in het maken van een nieuwe first-person shooter, het liefst zonder tussenfilmpjes.

Over de auteur

Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties