Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Civilization V: Gods & Kings krijgt releasedatum

Nieuw tijdperk begint 22 juni.

2K Games heeft een releasedatum vastgeprikt voor de eerste Civilization V uitbreiding: Gods & Kings. Vanaf 22 juni zullen fans van de laatste telg in deze grootse reeks hun plezier niet op kunnen, want op papier belooft Gods & Kings voldoende leuke speeltjes in huis te hebben om hen opnieuw voor geruime tijd aan het scherm te kluisteren.

Zo herintroduceert de uitbreiding religie als een belangrijk spelelement. Zo zal je beschaving een bepaald geloof kunnen aanhangen en de daaraan gekoppelde voordelen binnenrijven alsook met enkele nieuwe units dat geloof kunnen uitdragen.

Ook kan je achter de schermen voortaan spionage aanwenden om je tegenstanders een stapje voor te blijven. De diplomatie en intelligentie tijdens gevechten (volgens fans één van de grootste minpunten van het origineel) zouden bovendien grondig onder handen zijn genomen.

Wie echter eerlijk is, weet dat het grootste minpunt van Civilization V het ontbreken van de Nederlandse beschaving was, een euvel dat met Gods & Kings verholpen wordt. Met Willem van Oranje aan het hoofd van die nieuwe beschaving, zou je haast vergeten dat er naast hem ook nog acht andere beschavingen waaronder de Hunnen, de Kelten en de Maya's worden geïntroduceerd in deze uitbreiding.

Civilization V: Gods & Kings ligt vanaf 22 juni in de winkelrekken.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties