Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Civilization V: Brave New World waarschijnlijk laatste uitbreiding

Producent Dennis Shirk noemt Civilization V: Brave New World de ultieme Civ 5 ervaring.

Met de naderende release datum van Civilization V: Brave New World komen er steeds meer details over de uitbreiding boven drijven. Zo zijn vijf van de nieuwe beschavingen bekend (Casimir III van Polen, Pedro II van Brazilië, Ashurbanipal van het Assyrische rijk, Shaka van de Zulu's en Maria I van Portugal) en zijn er reeds veel details bekend over de nieuwe mechanismen die zich richten op de laatste eeuwen van het spel.

Het spel introduceert een nieuw toerisme mechanisme waarmee je op een meer actieve wijze met je gedurende het spel samen gesprokkelde cultuur omgaat. Ook wordt er een wereld congres geïntroduceerd waarmee verschillende civilizations elkaar sancties kunnen opleggen en afspraken kunnen maken. Aan het einde van het spel wordt de diplomatieke wereld op scherp gezet doordat de verschillende spelers een ideologie kiezen waarmee ze de eindgame ingaan; dit zal, zo wordt belooft, een soort koude oorlog situatie kunnen veroorzaken waarbij naties met tegenstrijdige ideologieën elkaar nogal dwars kunnen gaan zitten.

In een interview met Gameinformer vertelt producent Denis Shirk over deze nieuwe functies. Op de vraag of dit de laatste uitbreiding zal zijn antwoordde Dennis Shirk dat de makers het wel op die manier benaderen. Het zal de ultieme Civilization V ervaring zijn volgens de producent. Als het inderdaad de laatste uitbreiding is, is dat in lijn met de vorige twee Civilization games die beiden ook twee uitbreidingen ontvingen.

Civilization V: Brave New World zal vanaf 12 juni wereldwijd beschikbaar zijn.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties