Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Civilization Online mogelijk niet naar westerse markt

MMO voorlopig alleen gepland voor Koreaanse Civilization fanbase.

Hoewel begin deze maand details naar buiten kwamen over het aankomende Civilization Online heeft 2K Games laten weten dat de game voorlopig niet uit wordt gebracht in de Verenigde Staten - laat staan Europa.

Civilization Online wordt ontwikkeld door het Zuid-Koreaanse bedrijf XL Games. In tegenstelling tot de turn-based variant die we allemaal kennen is Civilization Online een MMO. In de game speel je één persoon en moet je samenwerken met andere spelers om de beschaving waarin jij leeft tot bloei te brengen.

In plaats van klassen, zoals we gewend zijn in vele MMO's, kies je in Civilization Online een carriëre - bijvoorbeeld wetenschapper of soldaat. Het spel zal de traditionele Civilization elementen bevatten, namelijk ontdekking van de wereld, wetenschappelijke en economische ontwikkeling en, uiteraard oorlogvoering.

Dat de game als eerst in Zuid-Korea uitkomt is niet compleet verbazingwekkend. Traditioneel komen veel MMO's als eerste daar uit omdat de markt daar groter is voor dit soort games. Mogelijk heeft het ook te maken met het falen van het Facebook spel, Civilization World.

Over de auteur

Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties