Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Civilization 6 krijgt Rise and Fall expansion

Met vallen en opstaan.

Firaxis kondigt Sid Meier's Civilization 6: Rise and Fall aan. De expansion lanceert op 8 februari 2018 op de pc.

De uitbreiding voegt negen nieuwe leiders en beschavingen toe, alsook acht wereldwonderen en zeven natuurlijke wonderen. De uitbreiding introduceert tevens vier nieuwe units, veertien nieuwe gebouwen, drie nieuwe grondstoffen en twee nieuwe districten.

Rise and Fall voegt Historic Moments toe, belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van jouw Civilization. Zo kan je beschaving in een Golden Age of een Dark Age belanden. Indien je de uitdagingen van een Dark Age trotseert, dan beland je in een Heroic Age.

Een nieuw loyaliteitssysteem meet de loyaliteit van je steden aan jouw leiderschap. Lage loyaliteit kan ervoor zorgen dat burgers in opstand komen of dat steden door andere Civs worden overgenomen. Gouverneurs kunnen steden gelukkig houden en hun loyaliteit in stand houden.

Tot slot is er een systeem genaamd Emergencies waarin je een pact kunt sluiten met andere beschavingen om samen een krachtige beschaving onderuit te halen. Daar zijn vervolgens beloningen aan verbonden.

Heeft iemand inmiddels al een beschaving gemaakt met Sean Bean als leider? Die arme drommel gaat zo vaak dood in de trailers van deze game dat ik hem nu wel eens een overwinning gun. Het liefst een religieuze met zijn geloofsovertuiging, Beanisme. De paus is Rowan Atkinson. Waar had ik het over?

De Civilization 6 review van Bruce lees je nogmaals op de site.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties