Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Civilization 6 krijgt nieuwe beschavingen

De Khmer en Indonesië.

Civilization 6 krijgt nieuwe beschavingen, namelijk de Khmer en Indonesië.

De Khmer worden geleid door koning Jayavarman VII. De unieke eenheid van deze beschaving is de Domrey, een olifant met een ballista op zijn rug. In plaats van een tempel bouwen zij de Prasat, die missionarissen de Martyr promotie geeft.

Koning Jayavarman heeft de unieke vaardigheid 'Monasteries of the King', waarmee zijn eenheden aangrenzende gebieden kunnen overnemen nadat een Holy Site is gebouwd. Aquaducten geven aangrenzende boerderijen een bonus op hun productie.

Indonesië staat onder leiding van Dyah Gitarja. Deze beschaving heeft de Jong ter beschikking, een groot zeilschip dat niet alleen fungeert als vrachtschip maar ook in gevechten gebruikt kan worden. Zij bouwen ook Kampung, huizen op stelten.

Met 'Exalted Goddess of the Three Worlds' geeft Gitarja extra Faith aan steden aan de kust. Met Faith kun je schepen met korting aanschaffen en religieuze eenheden kunnen in en uit boten stappen zonder daar movement points aan uit te geven.

Het is nog niet duidelijk wanneer de twee beschavingen toegevoegd worden. Een aankomende Civilization 6 update past het religiesysteem aan.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties