Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Civilization 5: Gods and Kings expansie aangekondigd

Komt al in de lente uit.

2K Games heeft Civilization 5: Gods & Kings aangekondigd, een klassiek uitbreidingspakket voor Civilization 5 dat al deze lente uitkomt. Het pakket bevat alvast 9 nieuwe beschavingen, 9 nieuwe wonders, 3 originele scenario's, 27 eenheden, 13 nieuwe gebouwen en nieuwe technologieën en grondstoffen. Zo zal je onder andere kunnen spelen met Carthago, Nederland en de Kelten, elk met hun unieke leiders zoals Willem I van Oranje en Boudicca. De scenarios spelen zich af in de middeleeuwen, tijdens de val van Rome én een Victoriaans science-fiction scenario.

Firaxis heeft alvast geluisterd naar de fans, want ook religie keert terug. Religie was zeer populair in Civ IV maar nergens te vinden in V. Nieuw is dat je nu je eigen godsdienst zal kunnen maken: je kiest je goden en profeten en moet je godsdienst dan verspreiden over de wereld. Ook de AI en de combat worden verbeterd zodat een gebalanceerd leger belangrijker wordt. Diplomatie wordt verbeterd - zo wordt de mogelijkheid tot spionage toegevoegd. Fans hebben al heel wat om naar uit te kijken.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties