Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

City Of Heroes krijgt spirituele opvolger The Phoenix Project

Fans richten er een eigen studio voor op.

Ex-spelers van de superhelden-MMO City Of Heroes hebben een eigen ontwikkelstudio opgericht en werken aan een spirituele opvolger. Het project heet The Phoenix Project en momenteel is men op zoek naar enthousiastelingen die mee willen werken aan de game.

Kortgeleden werden de servers van City Of Heroes (en Villains) gesloten en daarbij werd ontwikkelaar Paragon Studios opgedoekt. Een petitie om de game in leven te houden, die meer dan 200,000 stemmen ophaalde, mocht daarbij niet baten. Maar deze heeft er wel voor gezorgd dat gelijkdenkenden elkaar hebben gevonden en nu Missing Worlds Media hebben opgericht.

Doel van het project is 'het creëren van een familievriendelijke game over superhelden en slechteriken die het beste uit voorgaande games terugbrengt maar ook vernieuwend is dankzij de nieuwste technologieën.' De studio kan niet zomaar een sequel op de markt brengen, omdat ze de rechten niet hebben. Daarom streeft men met The Phoenix Project naar een game die met name dezelfde spirit en concepten heeft als het grote voorbeeld City of Heroes.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Getagged als
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties