Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

City of Brass aangekondigd door voormalige BioShock-ontwikkelaars

Zand erover.

Ontwikkelaar Uppercut Games kondigt City of Brass aan. De game is een first-person avontuur met rogue-lite elementen in een Arabische setting.

Uppercut Games bestaat voornamelijk uit voormalige Irrational-medewerkers. De studio maakte eerder onder andere Submerged en EPOCH.

In City of Brass speel je een dief die op zoek is naar allerlei schatten in een Arabische stad. Bij het begin van elke spelsessie genereert de game willekeurig je omgeving en quests.

Naast je zwaard en zweep maak je ook gebruik van je omgeving om vijanden te verslaan. Zo is het mogelijk om tegenstanders met valstrikken onschadelijk te maken of tegen elkaar op te zetten.

City of Brass lanceert deze herfst voor de pc. De Xbox One- en PlayStation 4-versies staan gepland voor volgend jaar.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties