Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cities: Skylines Remastered komt deze maand naar PlayStation 5 en Xbox Series X/S

Bouwt aan de toekomst.

Bouwgame Cities: Skylines krijgt volgende week een geüpdatete versie voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Cities: Skylines Remastered is vanaf 15 februari beschikbaar en wordt als gratis update aangeboden voor wie de basisgame al heeft.

De focus van de nieuwe versie ligt op betere grafische prestaties, maar daarnaast kun je nu ook grotere steden bouwen. De hoeveelheid tegels voor een stad wordt opgetrokken van 9 naar 25.

Ook de map editor wordt grondig aangepakt, evenals de quick selection tool. Daarnaast is het in de nieuwe versie mogelijk om op eender welk moment te wisselen tussen dag en nacht.

Cities: Skylines Remastered bevat zowel de basisgame als de After Dark-uitbreiding. Via die uitbreiding kun je onder andere een taxidienst oprichten en aparte bus- of fietspaden aanleggen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties