Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition aangekondigd

Steekt voor de eerste keer de oceaan over.

Square Enix laat weten dat hij op 7 april 2022 een digitale geremasterde versie van Chrono Cross getiteld Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition uitbrengt op pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Dankzij deze remasterde versie komt de game na bijna 23 jaar eindelijk uit in Europa.

De remaster bevat verbeterde versies van de originele game en zijverhaal Radical Dreamers. Daarnaast krijg je ook toegang tot HD 3D models, nieuwe artwork, herwerkte personages en verbeterde muziek die respectievelijk door Nobuteru Yuuki en Yasunori Mitsuda werden gemaakt .

Cover image for YouTube videoCHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION | Announce Trailer

Daarnaast kun je tijdens speelsessies zowel wisselen tussen de nieuwe en originele graphics en pixel en HD-fonts. Verder bevat The Radical Dreamers Edition nu ook een auto-battle mode en de optie om gevechten volledig uit te zetten. Als laatste is de game dankzij zijn Europese release nu te spelen in het Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Chrono Cross kwam in 1999 voor het eerst in Japan en Amerika uit op de PlayStation 1 en is de spirituele opvolger van de populaire SNES-game Chrono Trigger uit 1995. Beide games spelen zich in dezelfde wereld af, maar vertellen allebei een ander verhaal en draaien rond een andere protagonist.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Chrono Cross

PS1

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties