Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Chris Pratt is de stem van Mario in Super Mario Bros: The Movie

Seth Rogen is Donkey Kong.

Tijdens de Nintendo Direct van gisteren heeft Nintendo de sterrencast van de animatiefilm Super Mario Bros: The Movie aangekondigd. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Chris Pratt, Seth Rogen, Jack Black, Charlie Day, Anya-Taylor Joy en Keegan-Michael Key.

Chris Pratt zal de stem van Mario zelf verzorgen. Hij is uiteraard bekend van de Guardians of the Galaxy-films en de sitcom Parks & Recreation. Leuk detail is dat Ben Schwartz, die de stem van Sonic levert in de Sonic The Hedgehog-films, ook zijn doorbraak kende in diezelfde sitcom.

Luigi wordt vertolkt door Charlie Day, die we kennen uit It's Always Sunny in Philadelphia en verschillende komedies. De rol van Princess Peach is voor niemand minder dan Anya-Taylor Joy, die de hoofdrol speelde in The Queen's Gambit en The Witch.

Ook Donkey Kong speelt mee in de nieuwe Mario-film. Seth Rogen zal daar de stem voor leveren. Keegan-Michael Key, de helft van het duo Key & Peele, mag dan weer in de rol van Toad kruipen. Grote slechterik Bowser is niemand minder dan Jack Black.

Super Mario Bros: The Movie is al enkele jaren in productie bij animatiestudio Illumination Entertainment. Die studio was eerder ook verantwoordelijk voor de Despicable Me-films en, niet te vergeten, de Minions. Geestelijke vader van Mario en Nintendo-topman Shigeru Miyamoto is nauw betrokken bij het project.

Super Mario Bros: The Movie komt eind 2022 in de bioscoop. Een trailer is er helaas nog niet.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties