Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cheaters niet welkom in Modern Warfare 3

Infinity Ward treft nieuwe maatregelen.

Infinity Ward belooft om met Modern Warfare 3 beter werk te leveren in het eeuwige gevecht tegen cheaters dan met Modern Warfare 2 op PC. Die game was twee jaar geleden al snel platgelopen door gamers die mods hadden geïnstalleerd om de multiplayersessies in hun eigen voordeel te laten uitdraaien. Robert Bowling, community man van Infinity Ward zegt nu in een interview met Gamespy dat de developer veel werk heeft gestoken in systemen die dit verhinderen.

"Ik mag geen specifieke dingen zeggen maar we hebben veel dingen afgesloten en minder toegankelijk gemaakt dan voorheen.", zegt Bowling, "We hebben er veel dingen uitgehaald en we hebben een hoop meer 'challenge response' ingebouwd daarbovenop'".

Challenge response is een systeem waarbij de server waar je op speelt regelmatig de code die op je PC staat vergelijkt met de officiële code. Verschilt die teveel, dan wordt je bestempeld als cheater.

Ook zegt Bowling dat ze nu vaker en efficiënter updates en patches kunnen doorvoeren zodat ze bressen die in de beveiliging geslagen zijn, snel kunnen dichten. Daarnaast heeft Infinity Ward nu ook een team dat zich uitsluitend bezig houdt met het analyseren van data om cheaters te onderscheiden. Elite, de nieuwe online service van Call of Duty, zal hier een grote hulp in zijn, aangezien deze service iedereen zijn stats bijhoudt.

Geen cheaters in deze multiplayer beelden!

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties