Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

CD Projekt slachtoffer van cyberaanval

EPICALLY pwned!

CD Projekt, het moederbedrijf van ontwikkelaar CD Projekt RED, is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. De daders hebben naar eigen zeggen de broncode van Cyberpunk 2077, The Witcher 3 en Gwent bemachtigd. Dat alles maakt CD Projekt zelf bekend via Twitter.

Ook heel wat interne documenten zouden in handen van de hackers zijn beland. De daders hebben daarnaast ook bepaalde data van het bedrijf versleuteld. Het bedrijf heeft echter voldoende back-ups en is momenteel volop bezig met het herstellen van alle data.

CD Projekt is alvast niet van plan om te onderhandelen met de hackers, zelfs als er daardoor vertrouwelijke informatie publiek wordt gemaakt. Het bedrijf laat ook weten dat er vermoedelijk geen persoonlijke informatie van spelers of gebruikers is gelekt.

De hack is de zoveelste tegenvaller voor CD Projekt RED op korte tijd. Zo is de Cyberpunk 2077 next-gen update naar eind 2021 uitgesteld door alle technische problemen waar de game mee kampt. Ondanks al die problemen was onze Carl toch onder de indruk van de game in zijn Cyberpunk 2077 review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

The Witcher 3: Complete Edition

Nintendo Switch

See 1 more

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties