Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

CD Projekt Red legt uit waarom Cyberpunk 2077 in first-person is

Als antwoord op de kritiek.

In een interview legt CD Projekt Red uit waarom Cyberpunk 2077 een first-person game is. Daarmee reageert de ontwikkelaar op de kritiek die er is ontstaan omdat de game geen third-person modus heeft.

"In de Witcher speel je als Geralt. Je kijkt naar Geralt en je bestuurt Geralt omdat hij een personage is die reeds bestaat. In Cyberpunk 2077 maak jij je eigen personage en willen we dat je het vanuit zijn of haar perspectief beleeft," aldus de studio.

In de game speel je als V, een huurling die in Night City op jacht is naar het grote geld. Je kunt vooraf bepalen of V een man of een vrouw is. Daarnaast kun je je uiterlijk en zelfs je achtergrondverhaal aanpassen. Die vrijheid is echter niet de enige reden.

"De Witcher is een vrij platte game, maar Cyberpunk is erg verticaal. De stad is een personage op zich en we willen je de schaal duidelijk laten zien. In third-person gaat die immersie verloren, voor de juiste ervaring heb je first-person nodig," aldus de studio.

Eerder vandaag raakte bekend dat Cyberpunk 2077 een singleplayer game is. Inmiddels is er ook meer Cyberpunk 2077 details onthuld. De game komt naar verwachting uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties