Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

CD Projekt RED: 'Cyberpunk 2077 ambitieuzer dan The Witcher 3: Wild Hunt'

Grootse plannen voor een Cyberpunk 2077-franchise.

CD Projekt RED-baas Adam Kiciński laat tijdens een presentatie weten dat Cyberpunk 2077 ambitieuzer dan The Witcher 3: Wild Hunt is. Het bedrijf geeft verder aan grootse plannen voor een Cyberpunk 2077-franchise te hebben.

"We werken in een nieuw en futuristisch universum dat volgens ons aantrekkelijker voor een grotere doelgroep is dan alleen RPG-spelers. We zien veel mogelijkheden om een franchise te bouwen", aldus Kiciński.

Echter benadrukt hij wel dat de game een 'echte RPG' is met een 'grote en gedetailleerde open wereld vol keuzevrijheid'. Kiciński geeft ook aan dat de opzet 'ambitieuzer dan The Witcher 3: Wild Hunt' is en daarbij een 'volwassen publiek' moet aanspreken.

Inhoudelijk is er nog niets over de game bekend. Onlangs gaf CD Projekt RED echter wel aan 'geen fan van loot boxes' te zijn. Cyberpunk 2077 bevat dan ook geen microtransacties. Mogelijk krijgen we op de aankomende E3-beurs meer van de game te zien.

Over de auteur

Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties