Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

CD Projekt Red breidt uit

"Ontwikkelen mag niet meer zo lang duren."

Tussen de release van The Witcher en The Witcher 2: Assassins of Kings lag er vier jaar. Volgens de studio director van CD Projekt Red, Adam Badowski, laat een volgende game niet zo lang op zich wachten. Dit meldt VG247.

Badowski: "We hebben nu meer ervaring en onze technologie wordt steeds beter. Wij kijken daarbij zeker uit naar manieren om onze ontwikkelingstijd drastisch omlaag te brengen. Het is geen geheim dat wij constant nieuwe mensen aannemen en ons team binnenkort uit meer dan honderd man bestaat. Zo"n 10% komt van buiten Polen."

"Onze nieuwe game gaat dus minder lang op zich laten wachten dan The Witcher 2. Er zijn natuurlijk andere factoren die ook meespelen. Als wij bijvoorbeeld een expansie zouden maken, kan dat het proces wat vertragen," aldus Badowski.

Volgend jaar worden er meer details onthuld over de Xbox 360-versie van The Witcher 2, maar daarnaast beloven de Polen nog extra nieuws te onthullen.

De ontwikkelaars aan het woord over The Witcher 2.0.

De 2.0-versie van The Witcher 2: Assassins of Kings voor PC is vanaf 29 september te downloaden. De Xbox 360-versie verschijnt ergens in 2012.

Reacties