Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Team Witcher werkt aan vijf nieuwe games

Nieuwe RPG gepland voor 2014.

Goed nieuws voor RPG fanaten! CD Projekt sleutelt hard aan een next-gen game engine en werkt op dit moment aan niet minder dan vijf gloednieuwe games. Dat vertelde managing director Adam Badowski in een interview met Eurogamer. Het Poolse team dat in 2011 het langverwachte The Witcher 2: Assassins of Kings uit bracht belooft tevens dat er twee grote releases gepland staan voor 2014 en 2015 die gelijktijdig op PC en next-generation consoles zullen verschijnen.

"De nieuwe engine gaat geweldig worden. We streven voor een multiplatform launch maar zullen ons concentreren op het meest krachtige platform zodat we maximale creatieve vrijheid hebben."

Badowski wilde maar weinig kwijt over de nieuwe titels: "Het enige wat ik je kan zeggen is dat we tegelijkertijd aan een AAA+ game en een geheel nieuwe RPG werken. De teams zijn op dit moment nog klein omdat we ons in pre-productie bevinden."

Het tweede team is vrijwel identiek aan het team dat verantwoordelijk was voor The Witcher 2. Ook de opzet en de manier van werken lijkt onveranderd: "We willen nog steeds RPG's voor een volwassen publiek maken. Uiteraard zal de game zich afspelen in een nieuw universum en zullen we andere gameplay mechanieken introduceren maar je kunt wederom een diepgrondig achtergrond verhaal verwachten, net als in the Witcher games".

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen