Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cave Story komt naar de 3DS

UPDATE: Ook in Europa deze zomer.

UPDATE: We zijn zonet te weten gekomen dat Cave Story 3D, voor de 3DS, deze zomer ook in Europa verkrijgbaar zal zijn! Een precieze datum ontbreekt echter nog.

Origineel: Cave Story is zo'n spel dat retro samen laat vloeien met nieuwe technologie. Het spel ziet eruit alsof het eigenlijk in vroege jaren negentig uit had moeten komen, maar eens je het speelt merk je dat de ontwikkelaar hedendaagse denkpatronen heeft gestopt in dit unieke titeltje.

Momenteel is Cave Story enkel verkrijgbaar voor de PC (al sinds 2004) en WiiWare (sinds vorig jaar), maar een tijdje terug liet uitgever Nippon Ichi weten dat de game ook naar de 3DS zou komen. Tof vooruitzicht, maar het feest barst pas echt los nu we weten wanneer we de draagbare versie van Cave Story zullen mogen verwelkomen.

Tijdens een interview liet NIS America, de US-uitgever voor Cave Story, namelijk weten dat de 3DS-versie al vanaf 28 juni in de winkelrekken te vinden zal zijn! Wel gaat het hier hoogstwaarschijnlijk om de Amerikaanse releasedatum, en is het nog niet zeker wanneer (en zelfs 'of') Cave Story 3D ook naar Europa zal komen.

Wij kruisen alvast onze vingers! Bekijk de onderstaande trailer gewoon, en je weet waarom.

De 3DS-trailer voor Cave Story.

Reacties