Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Catlateral Damage haalt Kickstarterdoel

Cat Simulator 2014.

Onafhankelijke ontwikkelaar Chris Chung is een Kickstartercampagne gestart voor zijn game Catlateral Damage, waarvan zijn doel van 40.000 dollar reeds is gepasseerd. Op het moment van schrijven resten nog elf dagen om de 'stretch goals' mogelijk te maken.

In de game speel je als katten met verschillende vaardigheden in willekeurig gegenereerde woningen. De bedoeling is om daarbinnen een zo groot mogelijke bende achter te laten. Ook jaag je op muizen, kots je haarballen uit, verstop je jezelf onder bedden en is de laserpen je grootste vijand.

Catlateral Damage is in eerste instantie in ontwikkeling voor de pc, Mac en Linux, zowel voor Steam als DRM-vrij. Via de stretch goals hoopt Chung de kattensimulator in de zomer van 2015 ook naar de PlayStation 4 te brengen, alsmede een Ouya-versie te ontwikkelen.

Voor de titel staat de eigen kat van Chung ter inspiratie. Wie meer dan 500 dollar doneert aan het project, krijgt zijn eigen kat als speelbaar personage in de game. Via de Kickstarterpagina van Catlateral Damage is een demo te spelen.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties