Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Caspion Border nu in Battlefield 3 beta

Wel enkel voor PC-gamers.

DICE stelt dit weekend opnieuw de enorme map 'Caspian Border' open in de Battlefield 3 beta. In het begin van de beta was deze map al beschikbaar maar na een paar dagen hadden ze al voldoende informatie verzameld en focusten ze zich op de andere map in de beta, 'Operation Metro'.

Nu wil de developer Caspian Border gebruiken als stresstest voor hun servers aangezien de map 64 spelers tegelijkertijd toelaat en ook voertuigen bevat. De nieuwe map is wel enkel beschikbaar voor PC-gamers aangezien Caspian Border niet aanwezig is in de client file van de Xbox360- en PS3-beta's.

"Na het analyseren van de data van onze eerste, gesloten Caspian Border-testen hebben we goed nieuws voor de mensen die deelnemen aan de Battlefield 3 PC Open Beta: het DICE-team heeft besloten om de Caspian Border terug open te stellen tijdens het laatste weekend van de beta om een test op grote schaal te doen," schreef community manager Ian Tornay op het Battlelog forum."

Gamers kunnen nu al een aantal Caspian Border-servers zien verschijnen in hun Battlelog, maar DICE vraagt deze nog niet te spammen met connectie-aanvragen. In de loop van de dag zullen er nog vele servers bij komen.

DICE wees er ook nog een keer op dat er nog vele bugs zitten in de beta en dat ze zich hier van bewust zijn. De beta is een stresstest voor hun servers en configuraties en het is dus mogelijk dat de verbinding instabiel is, dat de game crasht of dat er servers plots offline zullen vliegen.

Dit weekend zijn ook de laatste paar dagen dat je de beta van Battlefield 3 kunt spelen. Begin volgende week gaat de beta offline en is het wachten tot de release van de game eind deze maand.

Onze redacteur Edelbert speelde de beta met veel plezier. Lees hier zijn ervaringen.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties