Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Carlton Dance mag in Fortnite blijven

Pas op de plaats.

Acteur Alfonso Ribeiro mag geen auteursrecht aanvragen op de Carlton Dance, concludeert de U.S. Copyright Office. Een rechtszaak aan het adres van Epic Games en Take Two Interactive is daarmee voorlopig van de baan. De danspasjes zijn als emotes te vinden in Fortnite en NBA 2K19.

Volgens de auteursrechtenorganisatie is het dansje te simpel om als volledige choreografie te gelden. Daar kan namelijk wel degelijk auteursrecht op rusten. Ook speelt de vraag mee of Ribeiro wel de bedenker er van is, of dat de rechten eventueel aan de makers van The Fresh Prince of Bel-Air toebehoren.

De emote mag dan gewoon in Fortnite en NBA 2K19 blijven, zonder dat beide partijen daarvoor royalties aan Ribeiro hoeven af te staan. De acteur is overigens niet de enige die juridische stappen op dit gebied onderneemt. De zaak van andere artiesten staat door deze uitspraak echter nu ook op losse schroeven.


Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties