Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Capcom verliest vertrouwen in Westen

Tenminste, de westerse ontwikkelaars.

Het laatste spel dat onder de vlag van Capcom verscheen en niet ontwikkeld werd in Japan was Bionic Commando. Men liet deze titel door de studio GRIN maken, met twee grote gevolgen: GRIN sloot de deuren, en Bionic Commando verkocht uitermate slecht. Capcom trekt hier blijkbaar conclusies uit en laat vandaag weten dat ze in de toekomst wat beter zullen nadenken alvorens ze de samenwerking aangaan met ontwikkelaars uit onze contreien.

"Het is lastig om de ontwikkeling van spellen door overzeese bedrijven te laten uitvoeren. We zijn momenteel aan het overleggen hoe we deze samenwerking het best kunnen uitbuiten. Het ziet ernaar uit dat we overzeese ontwikkelaars vooral vervolgen op reeds bestaande franchises zullen laten maken, terwijl we de nieuwe intellectuele eigendommen in Japan zullen uitbouwen," aldus Capcom.

Momenteel werkt het in California gevestigde Airtight Games voor Capcom aan Dark Void. Het zou dus best kunnen dat dit de laatste in het Westen ontwikkelde titel zal worden die onder de vlag van Capcom zal verschijnen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen