Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Capcom vergeet oude franchises niet

Onimusha en Dino Crisis zweven nog rond.

We hebben al lang niet meer gehoord van oude Capcom-franchises Dino Crisis en Onimusha maar toch heeft het bedrijf de series niet vergeten. Dat laat Capcom's vice-president van Strategic Planning and Business Development Christian Svensson weten aan IGN.

"Onimusha is moeilijk omdat het zo'n Japan-gefocusde franchise is. Als je kijkt nar de verkoopcijfers van Onimusha, dan zie je dat - en ik ga geen exacte cijfers geven - elk deel ongeveer 60% minder verkocht dan het voorgaande. Het merk is dus niet zo sterk als veel mensen denken."

"Onimusha 1 en 2 waren bij onze meer succesvolle titels maar deel 3 en 4, Onimusha Dawn of Dreams, niet bepaald," zei Svensson.

"Intern is de serie niet vergeten, er wordt over gediscussieerd maar er is nog niemand met een idee gekomen waarvan we zeggen 'dat is iets waarmee de reeks terug drie of vier miljoen keer zal verkopen."

Over Dino Crisis zei Svensson dan weer het volgende: "Dino Crisis 3 is waar het misging als ik het me goed herinner. Het succes van Dino Crisis was meer een gevolg van Resident Evil 1 en 2. Er zijn discussies gaande maar niemand in onze Research and Develoment of aan de top voelt echt de nood om die serie terug te brengen. Tot er intern iemand komt met een idee om die serie weer fantastisch te maken houden we de franchise in de koelkast."

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties