Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Capcom Vancouver ontslaat deel personeel

Nieuwe Dead Rising game wordt minder ambitieus.

Ontwikkelaar Capcom Vancouver heeft onlangs 50 werknemers ontslagen. Dat schrijft gamesite Kotaku in een reportage. De studio maakte onder andere Dead Rising 4.

Capcom Vancouver heeft tevens besloten om een nog onaangekondigd project te schrappen. Daarnaast wordt de omvang van de volgende Dead Rising-game gereduceerd. De game was 'te ambitieus' voor het aantal mensen dat eraan werkte.

Eurogamer.net heeft tevens een statement ontvangen van de Canadese studio. In het bericht meldt de studio dat er een 'reoganisatie' heeft plaatsgevonden en dat 'ongeveer 30 procent' van de studio daardoor is getroffen.

De laatste Dead Rising-game is in 2016 uitgebracht voor de Xbox One. De game is inmiddels ook speelbaar op de pc en de PlayStation 4. Capcom Vancouver was eerder ook verantwoordelijk voor Dead Rising 2 en Dead Rising 3.

Er is meer Capcom-gerelateerd nieuws. Zo heeft de studio onlangs laten weten dat Monster Hunter World 5 miljoen keer is verscheept in drie dagen. Op de site vind je nu ook een overzicht met Monster Hunter World tips en tricks.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties