Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Capcom toont nieuwe Resident Evil 4 remake gameplay en een verhaaltrailer

Kwaadaardig maar informatief.

Uitgever Capcom heeft een lading aan nieuwe informatie rond Resident Evil 4 remake en andere Resident Evil-titels gelost tijdens de Resident Evil Showcase van 21 oktober. Zo kregen we nieuwe gameplay en een verhaaltrailer van de remake te zien.

In de gameplaytrailer zie je hoe protagonist Leon door het bos wandelt en op een bepaald moment bij een verlaten schuur uitkomt. Op het einde van de trailer neemt hij het op tegen iemand waarvan het hoofd er grotendeels is afgehakt en een zwerm Ganado's.

Capcom wil met deze remake een ode brengen aan de wereld van de originele game. Dat doet hij door het basisconcept van de game te versterken en nieuwe ideeën eraan toe te voegen. Zo doen de Ganado meer aanvallen, wissel je gems bij de Merchant in voor speciale items en kan Leon bloederig pareren met zijn mes.

Verder is nu ook bekend welke edities er uitkomen. Zo komt er een Resident Evil 4 remake Deluxe Edition en een uitsluitend fysieke Collector's Edition met onder andere een beeldje van Leon, de digitale soundtrack, een artbook en een poster.

Wie een pre-order plaatst voor de remake krijgt bij de standard edition een gold attache case en een handgun ammo charm en bij de voor de Deluxe en Collector's Edition komen daar ook nog een classic attache case en green herb charm bij. PlayStation-gebruikers die de digitale versie van Resident Evil 4 remake alvast bestellen, krijgen bij de release ook een minisoundtrack.

Resident Evil 4 remake komt op 24 maart 2023 uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5 en Xbox Series X/S. De versie op PlayStation 4 is gratis te upgraden naar die op PlayStation 5.

Daarnaast kwamen de Resident Evil Village Gold Edition en Winters' Expansion ook aan bod. Die laatste draait rond Ethan Winters zijn 16-jarige dochter Rose in de "realm of conscience" en bevat een third-person mode. Daarin krijg je Ethan zijn gezicht nooit te zien en draait hij zijn hoofd weg als je het toch probeert naar zijn gezicht te kijken.

De Gold Edition is vanaf 28 oktober beschikbaar en om spelers warm te maken is er tot en met 22 oktober om 01:00 uur een Resident Evil Village demo beschikbaar waarin je de third-person en originele first-person mode kunt uittesten.

Resident Evil Re:Verse komt eveneens op 28 oktober uit, krijgt een cross-play-functie en is vanaf 24 oktober om 04:00 tot en met 26 oktober om 08:00 uur te testen in early access. Na de release krijgt deze mode nog minstens drie updates.

De Resident Evil Re:Verse lanceringstrailer.

Als laatste ontdek je nog dat Resident Evil Village, Resident Evil 2 remake en Resident Evil 3 remake respectievelijk op 28 oktober, 11 november en 18 november beschikbaar zijn voor Nintendo Switch. De Winters' Expansion en de cloud-versie van Resident Evil 7 komen achtereenvolgend op 2 december en 16 december uit op de hybride console.

Eerder was Resident Evil Village voor PS VR2 speelbaar tijdens de Tokyo Game Show en vind je de Resident Evil Village review van Carl nog steeds op onze website.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Resident Evil 4 Remake

Video Game

Resident Evil Re:Verse

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

See 1 more

Resident Evil Village

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties