Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Capcom toont nieuwe engine

Deep Down (werktitel) draait op nieuwe Panta Rhei engine.

Yoshinori Ono van Capcom toonde vannacht de nieuwe engine van het bedrijf: Panta Rhei. Ono en een tolk vertelden, in Japans en Engels, hoe Capcom gebruik maakte van de technologie die elke nieuwe PlayStation generatie aanbood. Ono noemde de PlayStation 4 een "nieuwe tijdperk van entertainment."

In dit nieuwe tijdperk gebruikt Capcom dus ook een nieuwe engine. Ono toonde een nieuwe IP die draait op Panta Rhei: Deep Down (dit is de werktitel). De video toonde een kleine groep strijders in middeleeuwse harnassen in een gangestelsel onder de grond. Ze zoeken een draak. De krijgers vinden het beest in een grote ruimte. Ze schuilen achter pilaren en trachten dichterbij het beest te komen om deze te verslaan. De beelden werden afgewisseld met de spreuk "overwin je angst, of sterf als een lafaard."

Medespelers kunnen een privébericht naar vrienden sturen als ze niet verder komen. In de video werd Ono door Blanka (een personage uit de Capcoms Street Fighter serie) om hulp gevraagd.

"Panta rhei" is onderdeel van een citaat geuit door de Griekse filosoof Heraclitus. De volledige uitspraak luidt "panta rhei, kai menei ouden" wat vertaalt naar "alles stroomt, en niets blijft hetzelfde." Heraclitus toonde aan dat verandering onderdeel uitmaakt van een een object of entiteit. Zijn analogie naar keuze was de rivier: de rivier blijft dezelfde rivier, ondanks dat het water waar je doorheen stapt steeds nieuw water is.

Blanka smeekt Ono om hulp.
Getagged als
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties