Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Capcom stelt titels uit

MH3, DR2, LP2 en SSFIV zijn slachtoffer.

Capcom heeft zonet bekend gemaakt dat het bedrijf vier belangrijke titels uitstelt tot het volgende fiscale jaar. Dat fiscale jaar begint op 1 april 2010. Het gaat om de games Monster Hunter tri, Lost Planet 2, Dead Rising 2 en Super Street Fighter IV. Capcom zei ook dat ze deze vier games zullen spreiden over de vier kwartalen van dat fiscale jaar, wat betekent dat één van deze games pas in 2011 zal verschijnen.

Een reden voor deze zet werd niet gegeven, al kunnen we er wel van uit gaan dat het een goede reden is. Capcom verlaagde immers de geprojecteerde omzet voor het huidige fiscaal jaar van 1.04 miljard dollar naar 711.62 miljoen dollar. Hun verwachte winst voor dit jaar krijgt nog hardere klappen. Waar Capcom eerst verwachtte 93.06 miljoen dollar winst te maken is dat nu nog 'amper' 21.90 miljoen dollar. Een daling van maar liefst 75%.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen