Skip to main content

Capcom overweegt Resident Evil 3 remake

Als er genoeg vraag naar is.

Capcom overweegt een remake van Resident Evil 3, zo verklaart producent Yoshiaki Hirabayashi van de Resident Evil 2-remake in een interview met het Japanse GameWatch. Er moet vanuit gamers dan wel genoeg vraag naar blijken. "Als spelers enthousiast zijn over Resident Evil 2 en dat masaal laten weten, dan is dat voor ons een goede indicatie," aldus Hirabayashi.

Resident Evil 3: Nemesis lanceerde in 1999 voor de eerste PlayStation-console, slechts een jaar nadat Resident Evil 2 uitkam. Jill Valentine uit het eerste deel keert terug als hoofdpersonage en de gebeurtenissen spelen zich tegelijkertijd af met die van Resident Evil 2. Er ligt een grotere focus op actie, met Nemesis als beste voorbeeld. Dit groteske wezen kan overal opduiken om je van kant te maken, vergelijkbaar met de Tyrant uit de recente remake.

De remake van Resident Evil 2 is in ieder geval goed ontvangen. Op Steam telt de game het driedubbele aantal spelers ten opzichte van Resident Evil 7, terwijl deze al veel langer uit is. Ook bij critici valt de remake in de smaak, zoals je onder andere leest in onze Resident Evil 2 review. Binnenkort komt de gratis Ghost Survivors DLC uit.

Read this next