Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Campaign eerste episode Final Fantasy 7 Remake is klaar

Hoeveel delen de game telt is onbekend.

Het hoofdverhaal van de eerste aflevering voor de Final Fantasy 7 Remake is klaar. Dat meldt Famitsu in een teaser voor de aankomende uitgave.

In een interview melden producent Yoshinori Kitase, regisseur Tetsuya Nomura en scenarioschrijver Kazushige Nojima dat het hoofdverhaal van de eerste episode af is. Hoeveel werk de zijmissies nog vergen, het totaal aantal delen waarin de remake uitkomt of een geschatte releasedatum melden de ontwikkelaars niet.

Wel onthullen de Square Enix-medewerkers dat de game van de Unreal Engine 4 gebruik maakt. Eerder zei het team dat de Final Fantasy 7 Remake niet op de Luminous Engine draait. Het team achter Kingdom Hearts helpt met enkele technische obstakels.

In het interview komen de ontwikkelaars ook nog met informatie over het gevechtssysteem. In enkele beelden is tijdens gevechten een Active Time Battle-balk te zien die rood kleurt. Dit is geen limit break, maar een speciale feature die nog niet is onthuld.

Wel weten de medewerkers te vertellen dat je speelstijl op de werking van de balk effect heeft. Tevens weten ze nog niet of je tijdens gevechten een verdedigingsoptie krijgt. Tot slot zeggen Kitase, Nojima en Nomura dat de stem die Cloud gedurende de game hoort een meer betekenisvolle functie krijgt.

De role-playing game is in ontwikkeling voor de PlayStation 4. Randolf en Sander discussieerden onlangs over de voor- en nadelen van de Final Fantasy 7 Remake episodes.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties