Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: WW2 Zombies - Nieuwe info, geheimen en maps

UPDATE: Calling Card als bonus!

Call of Duty: WW2 heeft een teaser site gekregen en ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft daarop heel wat mysterieuze informatie gedropt via een alternate reality game. Zowel de Zombies modus als de Campaign van de game krijgen daarbij aandacht. Wij vertellen je alle info die er te ontdekken valt!

Tijdens de grote Call of Duty: WW2 reveal werd er een teaser beeld onthuld voor Nazi Zombies, met een typische ondode en rottende Duitse soldaat. Draai je de brightness echter helemaal omhoog, dan zie je dat er op de binnenkant van de helm enkele letters staan: IUFDJ BHLOP JMUBA. Als je deze letters online ingeeft op de typmachine, dan worden er drie lichtjes groen en verschijnt er een boodschap: "A New Horror Rises."

Vervolgens verschijnen er drie beelden. De eerste is een map met handtekeningen, letters en cijfers op de zijkant. De tweede is een vergeelde foto van Frederik Barbarossa (ook wel Frederik I), de Keizer van het Heilige Roomse Rijk en de koning van Bourgondië en Duitsland. Als laatste zie je een afbeelding van Portrait of a Young Man, het bekende schilderij van Rafael.

Verschillende elementen trekken de aandacht. Zo is het serienummer van de typemachine zichtbaar. Als je deze even omzet, dan zie je dat het coördinaten betreft. Geef je deze even in, dan leiden ze naar Duinkerke, te Frankrijk. Daar vond de befaamde Slag om Duinkerke plaats in 1944. Het lijkt heel erg waarschijnlijk dat de eerste Call of Duty: WW2 Zombies map Duinkerke wordt.

De afbeelding van Barbarossa verwijst waarschijnlijk naar Operation Barbarossa. Dit was de codenaam voor de Duitse invasie van de Sovjetunie in 1941. Er is ook een interessante legende verbonden rond Frederik I. Volgens het verhaal slaapt Frederik samen met zijn ridders in een grot in de Kyffhauser borgen. Als de raven niet langer rond de berg vliegen, dan ontwaakt Frederick en zal hij Duitsland tot diens vroegere glorie herstellen. Het zou dus kunnen dat de Nazi Zombies modus van Call of Duty: WW2 gaat gaan over Frederik en zijn ridders die als zombies terugkeren om Duitsland weer groots te maken.

Het schilderij van Rafael is dan weer een van de vele kunstwerken die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gestolen door de nazi's. Het werd in 1945 ontvreemd uit het Czartoryski museum in Krakau (Polen) en is tot op de dag van vandaag nog niet opnieuw gevonden.

Herinner je je nog dat we je vertelden over letters en cijfers op de zijkant van de map? Als je de teaser site via je smartphone bekijkt, dan zie je ze veel beter. De codes zijn als volgt: FORM - YMF - 212514 - 12123 - 131. Sommigen denken dat deze nog meer informatie opleveren over de Slag van Duinkerke, terwijl anderen denken dat de teaser site binnenkort een update krijgt waarbij je deze data moet invullen. Wij houden je in elk geval op de hoogte!

UPDATE: Er is meer informatie bekend over de volgende stappen. Na het doorlopen van de vorige stappen ga je terug naar de typemachine en geef je de volgende codes in: gnulv - ygxsh - ceodl - ibhqb - qkeqw. Dit ontgrendelt enkele nieuwe dossiers met daarin informatie over de personages in de singleplayer campaign.

Het belangrijkste is echter wanneer je helemaal naar het einde doorgaat en bij de folder 'First To Win' komt. Daar staat er geprint: "Goed gedaan, soldaat. Claim nu je calling card." Deze calling card kun je vervolgens opeisen wanneer de volledige game uitkomt.

De eerste Call of Duty: WW2 trailer kun je hier nog eens bekijken. En ben je benieuwd naar de singleplayer, dan lees je hier de Call of Duty: WW2 campaign info. Tot slot lees je hier de eerste Call of Duty: WW2 multiplayer info.

Dank aan Menzo Huijsman voor de waardevolle informatie over de update.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties