Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: WW2 vanaf vandaag gratis op PS Plus

Voor die pauzes in Warzone.

Call of Duty: WW2 is één van de gratis games die je in juni krijgt als abonnee van PS Plus. De game zal ook uitzonderlijk vroeg te downloaden zijn: vanaf vandaag al. Dat maakt Sony via Twitter bekend. De game maakt deel uit van de gratis games die PS Plus abonnees elke maand kunnen downloaden.

Uitzonderlijk is dat de game al vanaf 26 mei gratis beschikbaar is. Dat is een week vroeger dan normaal, aangezien de game hoort bij de gratis games van juni 2020.

Waarom dit precies is, is onduidelijk. Mogelijk maakt Activision zich klaar om Call of Duty: Black Ops Cold War aan te kondigen. In Warzone verschijnen steeds meer verwijzingen naar Black Ops in aanloop naar Warzone Season 4. Het is niet ondenkbaar dat de officiële aankondiging van Call of Duty: Black Ops Cold War gepaard gaat met de start van Warzone Season 4, en dat het gratis weggeven van Call of Duty: WW2 aan PS Plus abonnees dient om de hype rond de volgende Call of Duty-game te versterken.

Een andere mogelijkheid is dat Call of Duty: WW2 nu al beschikbaar is zodat de gratis PS Plus games in juni niet in elkaars schaduw staan. Het gerucht gaat namelijk dat Spider-Man eveneens een gratis PS Plus-game in juni is. Door het gratis beschikbaar stellen van die games wat te spreiden, krijgen beide games (en gamers) wat ademruimte en meer tijd in de spotlight.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties