Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: WW2 - Release, gameplay en alles wat we weten

Update: DLC.

Call of Duty keert terug naar zijn roots. Call of Duty: WW2 speelt zich zoals de subtitel al verraadt tijdens de Tweede Wereldoorlog af. In die periode trokken bijna alle grote naties het slagveld op en het is aan jou om je als voetsoldaat in die bloedige strijd te mengen. Hier lees je alles wat je over de first-person shooter moet weten.

Benieuwd hoe de andere setting dan de voorgaande paar games uitpakt? Hier lees je de Call of Duty: WW2 review.

Call of Duty: WW2 release

De Call of Duty: WW2 release is 3 november 2017. De shooter komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Call of Duty: WW2 pre-order en special editions

Bij een Call of Duty: WW2 pre-order krijg je toegang tot de Private Beta. Daarnaast zijn er naast een speciale Call of Duty: WW2 Valor Collection vier versies van de game:

Call of Duty: WW2 Standard Edition

  • Game

Call of Duty: WW2 Digital Standard Edition

  • Game

Call of Duty: WW2 Digital Deluxe Edition

  • Game
  • Season pass

Call of Duty: WW2 Pro Edition

  • Game
  • Steelbook
  • Season pass
  • Extra bonus content
Editie Winkel Prijs Platform
Standard Edition bol.com 42,99 euro* PlayStation 4
Standard Edition MediaMarkt.nl 39,00 euro* PlayStation 4
Editie Winkel Prijs Platform
Standard Edition bol.com 42,99 euro* Xbox One
Standard Edition MediaMarkt.nl 39,00 euro* Xbox One

*Prijzen kunnen fluctueren.

Call of Duty: WW2 season pass en DLC

De Call of Duty season pass bevat traditioneel een viertal DLC packs. Elke downloadbare uitbreiding bestaat uit drie nieuwe multiplayermaps, een nieuwe War Mode-missie en een nieuw Zombies-hoofdstuk. De DLC zijn tijdelijk exclusief voor de PlayStation 4, wat inhoudt dat de pc- en Xbox One-uitbreidingen ongeveer een maand later volgen.

Call of Duty: WW2 - The Resistance DLC is vanaf 30 januari 2018 te downloaden. De eerste DLC pack bestaat uit Darkest Shore (Zombies), Operation Intercept (War Mode) en Anthropoid, Occupation en Valkyrie (multiplayer).

Call of Duty: WW2 - The War Machine DLC is vanaf 10 april 2018 beschikbaar. De tweede DLC pack bevat The Shadowed Throne (Zombies), Operation Husky (War Mode) en Egypt, Dunkirk en V2 (multiplayer).

De releasedatum en inhoud van de laatste twee DLC packs worden later door Activision bekendgemaakt.

Call of Duty: WW2 verhaal en setting

Dat de nieuwe Call of Duty zich ten tijde van de Tweede Wereldoorlog afspeelt, is geen verrassing. Het futuristische Call of Duty: Infinite Warfare kreeg stevige kritiek van de fans, wat tevens in tegenvallende verkoopcijfers resulteerde. De behoefte aan een andere setting was dus groot. In maart circuleerden er al Call of Duty: WW2 geruchten, die een maand later door Activision officieel bevestigd werden. De Tweede Wereldoorlog is overigens geen onbekend terrein voor de serie. Daarnaast heeft Battlefield 1 bewezen dat ouderwetse oorlogvoering binnen het genre nog steeds populair is.

Sledgehammer Games wil het bloedige conflict met respect behandelen. Medeoprichter Michael Condrey zegt er het volgende over: "We hebben tweeënhalf jaar intensief de Tweede Wereldoorlog onderzocht. We willen een verhaal vertellen om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt. Hoe meer onderzoek we deden, hoe meer veteranen we spraken, hoe meer we in de voetstappen van betrokkenen traden, des te meer we onszelf realiseerden dat er mensen zijn die zichzelf opgeofferd hebben, maar het verhaal niet meer zelf kunnen vertellen. We willen ervoor zorgen dat het in ons bewustzijn blijft."

Call of Duty: WW2 singleplayer campaign

De Call of Duty: WW2 singleplayer campaign vertelt een verhaal van respect, heroïsme en broederschap. De vertelling draait om Ronald 'Red' Daniels, een jonge soldaat die deel uitmaakt van de befaamde Amerikaanse 1e Infanteriedivisie (ook wel de 'Big Red One' genoemd). Je beleeft het verhaal echter vanuit meerdere perspectieven. Zo is er een passage waarin je in de huid van een Franse verzetsleidster kruipt. Uiteindelijk ligt de nadruk op de fase waarin de geallieerden geleidelijk in Europa het overwicht krijgen. Historische veldslagen als de invasie in Normandië, de bevrijding van Parijs en de slag om Ardennen passeren daarbij de revue.

Activision heeft in de loop der jaren al heel wat bekende acteurs gestrikt voor een rol in de campaign van Call of Duty. Zo maakte in de laatste paar delen onder meer Kit Harington (Game of Thrones), Kevin Spacey (House of Cards) en Jeff Goldblum (Jurassic Park) hun opwachting. Hoewel dit keer bewust niet voor een zwaargewicht gekozen is, heeft de uitgever wel Josh Duhamel gestrikt. De Amerikaanse acteur is vooral bekend als William Lennox in diverse Transformers-films. In de game is Duhamel te zien als sergeant William Pierson.

Call of Duty: WW2 multiplayer

War Mode is een geheel nieuwe, asymmetrische multiplayermodus. Daarin nemen in 6v6 een aanvallend en een verdedigend team het tegen elkaar op. Je moet bijvoorbeeld een brug veroveren, tanks escorteren of een munitiedepot opblazen - of juist alles op alles zetten om dat te voorkomen. De layout en strategieën van de map veranderen voortdurend. Het draait dus minder om individuele scores en K/D-ratio, maar juist meer om het behalen van gezamenlijke objectives. War Mode is enigszins vergelijkbaar met Assault uit Unreal Tournament, Payload uit Overwatch en Operations uit Battlefield 1.

Daarnaast introduceert de ontwikkelaar Divisions, waarmee het een streep door Create-a-Class zet. Nu sluit je je bij een van de vijf legerdivisies aan: Infantry, Airborne, Armored, Mountain en Expeditionary. Ook komt een einde aan de perks. Er zijn nu namelijk basistrainingen die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals langer sprinten, sneller van wapen wisselen en een extra attachment op je wapen. Maar er zijn ook speciale trainingen die enkel binnen een bepaalde divisie te behalen zijn. Denk daarbij aan een rocket launcher als secundaire wapen voor de Armored of een bajonetaanval voor de Infantry.

Maak je overigens geen zorgen over scorestreaks: die zijn er nog steeds. Dit keer in de vorm van bijvoorbeeld een vlammenwerper, mortieraanval of een dodelijke vlucht in een gevechtsvliegtuig.

Tot slot is Headquarters aangekondigd. Dat is een lobbyomgeving waarin spelers elkaar kunnen ontmoeten en hun prestaties met elkaar kunnen delen. In de social space is per server plek voor 48 spelers. Eenmaal binnen kun je daar cosmetische loot boxes openen, een competitieve schietbaan bezoeken, de dagelijkse en wekelijkse quests bekijken en 1v1 deathmatches in de arena The Pit spelen.

Call of Duty: WW2 Zombies

Het is geen verrassing, maar ook kun je in Call of Duty: WW2 zombies verwachten. Sledgehammer Games lichtte eerder alvast een tipje van de sluier op door te zeggen dat Zombies invloeden van sci-fihorrorgame Dead Space krijgt en 'ongekend duister' is. Meer over de Call of Duty: WW2 Zombies info en geheimen die de afgelopen maanden circuleerden, lees je hier.

De zombies maken inmiddels voor de zevende keer hun opwachting in de serie. Het is een coöperatieve modus waarin vier spelers hordes ondoden van zich af moeten houden, die dit keer in nazi-uniform gestoken zijn. Het verhaal speelt zich in het Duitse dorpje Mittelburg af en gaat over hoe het Derde Rijk zombies creëert.

Voor de hoofdpersonen van Call of Duty: WW2 Zombies zijn weer een aantal bekende gezichten gestrikt. Zo worden de personages vertolkt door David Tennant (Jessica Jones, Dr. Who), Elodie Young (Daredevil, The Girl with the Dragon Tattoo), Udo Kier (Blade, Iron Sky), Kathryn Winnick (Vikings, Bones) en Ving Rhames (Pulp Fiction, Mission: Impossible).

Call of Duty: WW2 beta

Activision heeft bevestigd dat de game een Private Beta krijgt. De Call of Duty: WW2 beta release is inmiddels bekendgemaakt. De gesloten bèta is eerst van 25 tot en met 28 augustus op de PlayStation 4. Van 1 tot en met 4 september is de bèta op zowel de PlayStation 4 als Xbox One speelbaar. Naast de traditionele Team Deathmatch, Domination en Hardpoint kun je ook alvast de nieuwe multiplayermodus War Mode aan de tand voelen. Er zijn daarnaast minimaal drie maps beschikbaar en ook de verschillende Divisions zijn vertegenwoordigd.

Call of Duty: WW2 pc systeemeisen

De Call of Duty: WW2 systeemeisen van de game zijn bekendgemaakt. De pc-versie ondersteunt onder meer 4K-schermresoluties, FreeSync-monitors en een FOV-slider.

Hardware/software Minimale systeemeisen Aanbevolen systeemeisen
Besturingssysteem Windows 7 (64-Bit) Windows 7 (64-Bit)
Processor Intel Core i3 3225 3.3 GHz / AMD Ryzen 5 1400 Intel Core i5-2400 / AMD Ryzen R5 1600
Videokaart NVIDIA GeForce GTX 660 2GB of GTX 1050 / ATI Radeon HD 7850 2GB of AMD RX 550 NVIDIA GeForce GTX 970 / GTX 1060 @ 6GB of AMD Radeon R9 390 / AMD RX 580
Werkgeheugen 8 GB RAM 12 GB RAM
Harde schijfruimte 90 GB 90 GB
DirectX Versie 11.0 Versie 11.0
Netwerk Breedbandinternet Breedbandinternet
Geluidskaart Compatibel met DirectX Compatibel met DirectX

Achter de schermen

In de driejarige ontwikkelingscyclus neemt dit keer ontwikkelaar Sledgehammer Games het stokje van Infinity Ward over, dat verantwoordelijk was voor Call of Duty: Infinite Warfare. Sledgehammer Games stond eerder aan het roer van Call of Duty: Advanced Warfare. Daarnaast heeft de studio meegeholpen aan de ontwikkeling van Call of Duty: Modern Warfare 3. De gamestudio is opgericht door Glen Schofield en Michael Condrey, beiden bezielers van de Dead Space-serie. Met Call of Duty: WW2 nemen beide heren voor het eerst afstand van een futuristische setting.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties