Skip to main content

Call of Duty: Warzone gulag - De gulag, overtime en teamgenoten erbovenop helpen uitgelegd

Alles wat je over de gulag in Call of Duty: Warzone moet weten.

Als je voor de eerste keer tijdens een match in Call of Duty: Warzone sterft, word je in de gulag gegooid. Daar moet je een een-op-een gevecht winnen om zo weer naar het strijdtoneel te gaan.

Als je je tegenstander niet op tijd verslaat, gaat het gevecht in Overtime.

Er zijn ook nog andere manieren om jezelf en je teamgenoten erbovenop te helpen. Met dank aan de Buy Stations die op de map voorkomen.

Op deze pagina:

Wat is de gulag in Call of Duty: Warzone?

De gulag is de plek waar je komt als je voor de eerste keer tijdens een match in Call of Duty: Warzone doodgaat. Daar krijg je de kans om weer in de match te geraken. Sterf je in de gulag? Dan is het game over.

Ieder gevecht is een een-op-een gevecht tegen een andere speler die ook verslagen is. Je krijgt ook de mogelijkheid om naar andere een-op-een gevechten te kijken.

Je komt overigens per match maar een keer in de gulag, dus zorg ervoor dat je niet een tweede keer sterft, want dan lig je eruit.

Win een gevecht in de gulag en je keert terug naar Verdansk.

Het is noemenswaardig om te zeggen dat het Zordaya Prison Complex niet de gulag is. De gulag bevindt zich niet op de map van Verdansk, dus je kunt je teamgenoten niet opzoeken.

Gulag regels in Call of Duty: Warzone uitgelegd

Gevechten in de gulag volgen ongeveer dezelfde regels als een vuurgevecht in de multiplayermodus van Call of Duty: Modern Warfare.

De regels zijn als volgt:

 • Het doel is om je tegenstander af te maken.
 • Je krijgt op geen enkel punt health terug.
 • Je loadout is willekeurig.
 • Iedere ronde duurt 40 seconden.
 • Als beide tegenstanders na 40 seconden nog in leven zijn, gaat het gevecht in Overtime.

Overtime in de gulag in Call of Duty: Warzone uitgelegd

Als je er niet in slaagt om je tegenstander in de gulag binnen 40 seconden af te maken, dan gaat het gevecht in 'Overtime'.

Op dat moment verschijnt er een vlag in de gulag en om de wedstrijd te winnen, dan moet je de vlag veroveren of de tegenstander verslaan. Je tegenstander probeert hetzelfde te doen, dus pas op.

Je hebt ongeveer 15 seconden om de vlag voor je tegenstander te veroveren.

Als geen van beiden de vlag pakt of de ander na die tijd doodt, wint de speler met de hoogste hoeveelheid health. Als je beide evenveel health hebt, keer je allebei terug naar Verdansk.

Wachten in de gulag in Call of Duty: Warzone uitgelegd

Wanneer je in de gulag aankomt, hoef je niet gelijk te vechten. In plaats daarvan kom je op het balkon terecht.

Daar aanschouw je de andere gevechten die zich in de gulag voltrekken. Misschien zie je wel een van je teamgenoten voor zijn vrijheid vechten.

In de linkerbovenhoek van je scherm zie je een timer aftellen, die aangeeft wanneer je aan de beurt bent.

De timer vind je in de linkerbovenhoek.

Ondertussen heb je de mogelijkheid om stenen in de gulag te gooien. Iemand die door een steen geraakt wordt, krijgt vervolgens 1 HP schade.

Als je doelwit maar 1 HP over heeft, zal de steen geen schade aanrichten. Zijn tegenstander moet hem dan verslaan.

Stenen kun je dus gebruiken om paniek te zaaien en heel misschien help je zelfs een teamgenoot.

Gulag maps in Call of Duty: Warzone uitgelegd

Er zijn drie verschillende gulag maps in Call of Duty: Warzone. De gulag wordt volledig willekeurig gekozen, dus het is handig om de layout van alle drie de maps te kennen.

Eerste Gulag Map

Eerste Gulag Map

Van alle drie de maps heeft de eerste gulag de meeste open ruimte. Daardoor zijn vuurgevechten op lange afstand nogal lastig.

Probeer dan ook het midden van de gulag te vermijden, aangezien je daar makkelijk in je tegenstanders vizier komt. Gebruik de beperkte beschutting zoveel mogelijk in je voordeel en verplaats jezelf snel door de gulag.

Tweede Gulag Map

Tweede Gulag Map

Als je de tweede gulag goed kent, maak je vooral met langeafstandswapens veel kans om te winnen. Je zicht wordt niet echt veel belemmerd en de gebieden zijn niet klein, waardoor je snel heen en weer beweegt.

De douches in het midden zorgen ook nog eens voor uitstekende dekking. Daardoor kun je snel wegduiken en jezelf verbergen.

Derde Gulag Map

Derde Gulag Map

Het midden van de derde gulag is geweldig voor spelers die van close-combat houden. Je kunt met gemak tegenstanders verrassen en in de hoek drijven om te winnen.

Het is wel een goed idee om zoveel mogelijk in beweging te blijven. Op je tegenstander wachten, werkt in de derde gulag namelijk in je nadeel. Door de grote hoeveelheid beschutting besluip je je tegenstander met gemak en met een welgemikte granaat zet je het gevecht naar je hand.


Warzone Season 5 is begonnen! Bekijk de pagina met de Season 5 Battle Pass skins.Voor de rest hebben we wapenspecifieke gidsen over de LC10, FARA 83, Swiss K31 en PPSh-41, maar neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht Call of Duty: Warzone gids en tips voor geavanceerde spelers!


Hoe je jezelf en je teamgenoten in Call of Duty: Warzone erbovenop helpt uitgelegd

Als je jezelf en je teamgenoten een bezoekje aan de gulag wil besparen, is het natuurlijk belangrijk om in Call of Duty: Warzone in leven te blijven.

Afgezien van niet geraakt worden, houd je jezelf in leven door je armor hoog te houden en door bij de Buy Station Self-Revive Kits te kopen.

Een Self-Revive Kit kost $4500 en is bij iedere Buy Station op de map te koop.

Als je een teamgenoot wil redden, kun je dat alleen via een Squad Buyback doen. Die kost ook $4500 bij een Buy Station. Daarmee krijg je de mogelijkheid om gedode teamgenoten terug te halen. Enig nadeel is dat je ieder teamgenoot afzonderlijk terug moet kopen. Oftewel, als je als laatste over bent, kost je dat $9000.

Bekijk op YouTube

Aanwijzingen om de gulag in Warzone te overleven

Om de een-op-een gevechten in de gulag in Call of Duty: Warzone te winnen, hebben we nog een aantal aanwijzingen voor je:

 • Zorg ervoor dat je de loadout bekijkt, voordat een gevecht begint. Je wil geen tijd verspillen door dat tijdens het gevecht te doen.
 • Aangezien je uitrusting in de gulag volledig willekeurig is, is het een goed idee om bekend te zijn met elk wapentype in Warzone. Op die manier heb je altijd een tactiek achter de hand, ongeacht welke wapens je krijgt.
 • Oefen vuistgevechten. Er is namelijk geen garantie dat je een wapen krijgt.
Bekijk altijd je loadout.
 • Leer de verschillende indelingen van de gulag. Zo heb je waarschijnlijk een vroeg voordeel ten opzichte van je tegenstander.
 • Wees niet bang om beschutting te zoeken. Het enige doel is om te overleven.
 • Hoewel je misschien in de verleiding komt om de vlag meteen tijdens Overtime te veroveren, kan die ook als lokaas worden gebruikt.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Call of Duty: Warzone gids en tips voor meer tips.

Read this next