Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Warzone en Vanguard krijgen nieuwe anti-cheat

Ricochet.

Op het Call of Duty-blog is een nieuwe anti-cheatsuite aangekondigd genaamd Ricochet. Deze wordt in Call of Duty: Warzone en Call of Duty: Vanguard geïmplementeerd.

Het betreft hier een kernel-level driver, oftewel een stukje software dat op het diepste niveau van je besturingssysteem wordt geïnstalleerd. Vanaf die positie kijkt de software of er programma's zijn die de Call of Duty games proberen te manipuleren.

De software wordt alleen geactiveerd wanneer Call of Duty draait, waarmee Activision duidelijk probeert te maken dat je privégegevens niet te graabbel liggen. Hoewel de software alleen op pc's draait, hebben consolespelers ook baat van Ricochet met dank aan de crossplay mogelijkheden van de games.

Ricochet wordt met de Pacific update aan Call of Duty: Warzone toegevoegd. Later krijgt ook Vanguard de update. Met deze software gaat Call of Duty de strijd met cheaters aan.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Call of Duty: Vanguard

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Call of Duty: Warzone

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties