Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Warzone cross-platform uitgelegd - Hoe je cross-play op pc, PlayStation 4 en Xbox One in- en uitschakelt

Zo werkt cross-platform in Call of Duty: Warzone.

Cross-play is misschien wel een van de meest gevraagde functies voor elke nieuwe Call of Duty-game en eindelijk zit cross-platform in zowel Modern Warfare als Call of Duty: Warzone.

Hieronder leggen we exact uit hoe die nieuwe functie werkt, inclusief hoe je cross-play inschakelt en hoe je cross-play in Warzone uitschakelt. Dat werkt dan ook zo voor Call of Duty: Modern Warfare.

Op deze pagina:

Call of Duty: Warzone cross-platform functionaliteit uitgelegd

Zowel Call of Duty: Modern Warfare als standalone modus Call of Duty: Warzone bieden cross-platform play aan - ook wel bekend als cross-play. “We zijn van plan om ervoor te zorgen dat Modern Warfare cross-play ondersteuning krijgt, waardoor spelers op pc en console samen kunnen spelen,” aldus zegt Modern Warfare's creatieve directeur Patrick Kelly. Volgens onze bevindingen werkt dat inderdaad heel soepel.

Gelukkig is het een hele eenvoudige functie, waardoor je het zonder al teveel gedoe aan de praat krijgt. Voordat je het weet speel je met je vrienden samen, ongeacht je eigen platform. Of je nou op pc, PlayStation 4 of Xbox One speelt, voor iedereen ben je een schietschijf.

Zo werkt cross-platform play in Call of Duty: Warzone en Modern Warfare

Cross-play stelt je in staat om op ieder platform met vrienden en tegen andere spelers te spelen, ongeacht je eigen platform. Het werkt precies hetzelfde in zowel Modern Warfare als in de afzonderlijke Warzone battle royale-modus.

Je hoeft maar een ding te doen om het aan de praat te krijgen. Je moet een Activision ID instellen en daarna op je platform naar keuze inloggen. Dan ben je er helemaal klaar voor.

Je krijgt als je de game voor de eerste keer opstart een melding om een Activision ID in te stellen, maar je kunt dat ook via de officiële website doen.

Cover image for YouTube videoCall of Duty Modern Warfare Gameplay Trailer - In-Game Footage - PS4, Xbox One, PC

Warzone Season 5 is begonnen! Bekijk de pagina met de Season 5 Battle Pass skins.Voor de rest hebben we wapenspecifieke gidsen over de LC10, FARA 83, Swiss K31 en PPSh-41, maar neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht Call of Duty: Warzone gids en tips voor geavanceerde spelers!


Hoe je cross-play in Call of Duty: Warzone en Modern Warfare in- en uitschakelt - zo speel je straks samen met je vrienden op pc, PlayStation 4 en Xbox One

Zowel in Warzone als Call of Duty: Modern Warfare staat cross-play automatisch aan als je een Activision ID hebt en ingelogd bent, maar je kunt die functie makkelijk via het menu in- en uitschakelen.

Zo schakel je cross-play in Warzone en Call of Duty: Modern Warfare in en uit

  1. Ga naar Options via het hoofdmenu in de game.
  2. Ga in dat menu naar het tabblad Account.
  3. Ga naar de Crossplay-optie en schakel het naar Disabled of terug naar Enabled om het opnieuw in te schakelen.

Je kunt ook je vriendenlijst beheren en nieuwe vrienden aan je Activision-account toevoegen. Dat doe je via het tabblad Social in het hoofdmenu van de game. Via hetzelfde tabblad kun je ook gemakkelijk een party starten en zo samenspelen. Dankzij Activision ID maakt het dus niet meer uit op wat voor platform je speelt. Echte moderne oorlogsvoering dus.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Call of Duty: Warzone gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Modern Warfare

Video Game

Call of Duty: Warzone

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties