Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Warzone Bunkers - Hoe krijg je Red Access Cards, waar zijn de bunker locaties en hoe open je Bunker 11

Zo geraak je in de mysterieuze Warzone bunkers.

Call of Duty Warzone Bunkers zijn mysterieuze locaties verspreid over de gehele map Verdansk.

Deze zijn al sinds de launch van Warzone op de map, maar het is pas sinds de patch van 18 mei 2020 dat spelers deze kunnen openen en hun geheimen kunnen ontdekken.

Deze pagina legt uit waar de bunker locaties zijn, hoe je ze opent met Red Access Cards, en wat je in de bunkers gaat vinden.

Op deze pagina:

Call of Duty Warzone Bunker locaties uitgelegd

Bunkers zijn afgesloten met grote deuren die schijnbaar niet te openen zijn. Deze bunkers, samen met de telefonen en laptops die over de hele Warzone map verspreid zijn, hebben altijd gehint naar nieuwe geheimen die de spelers van Warzone langzaam beginnen te ontcijferen.

Er zijn 12 bunkers in totaal, voornamelijk aan de rand van de map, en een aantal bevinden zich op belangrijke locaties.

Hier is een map die toont waar je de meeste geheimen kunt vinden, inclusief de bunker locaties (in het blauw:

Warzone Bunker locaties. Gemaakt door Lampy101 op reddit

De gemakkelijkste bunker om te vinden is misschien wel die vlakbij de Prison (in het zuid-oosten van de map). De deur van deze bunker kan je vinden net ten oosten van die locatie, in de kliffen:

Aangezien de bunker bij de Prison één van de meest gekende bunkers is, mag je verwachten dat er daar veel spelers gaan droppen in de toekomst!

Niet alle bunkers zijn echter zo gemakkelijk te vinden. Helemaal in het westen van de map bijvoorbeeld, niet ver van de Junkyard, zijn er twee Bunkers vlak naast elkaar. Om ze te bereiken moet je echter eerst door deze betonnen gebouwen gaan:

Als je bij de keypads bij de meeste bunkers komt, kan je ermee interacteren. Hiervoor heb je echter een item nodig: de Red Access Card.

Er zijn ook bunkers waar je nog niet mee kan interacteren. Dat is waarschijnlijk toekomstige content voor een latere update.

Waar vind je Red Access Cards in Call of Duty Warzone

Red Access Cards zijn items die je kan vinden als loot in Warzone.

Je kan ze vinden in Legendary (oranje/rode) kratten die je tegenkomt op de map. Zelfs dan is een Red Access Card nog vrij zeldzaam. Het kan dus even duren voordat je één vindt.

Wanneer je een Red Access Card hebt, moet je zorgen dat je in leven bljft natuurlijk en zo snel mogelijk naar één van de bovenstaande bunker locaties gaan. Gebruik de Red Access Card op de keypad en je zal de bunker in kunnen gaan.


Warzone Season 5 is begonnen! Bekijk de pagina met de Season 5 Battle Pass skins.Voor de rest hebben we wapenspecifieke gidsen over de LC10, FARA 83, Swiss K31 en PPSh-41, maar neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht Call of Duty: Warzone gids en tips voor geavanceerde spelers!


Hoe bunkers openen en wat zit erin in Call of Duty Warzone

Red Access Cards kwamen we al voor het eerst in Warzone tegen eind april. De toevoeging leek echter wel per ongeluk want het was pas met de update van 18 mei dat ze formeel geïntroduceerd werden in de game, en het duidelijk werd dat ze dienden om de bunkers te openen.

Als je een Red Access Card gevonden hebt, dan moet je naar een bunker gaan en interacteren met de keypad. De deuren zullen vervolgens openen.

In de bunker zal je een ware schat vinden. Er ligt veel geld en high level loot waarmee je de loadout van je gehele team een serieuze upgrade kunt geven voor de rest van de match.

Bunker doors that are outside now open with a keycard from r/CODWarzone

Wie denkt dat dit de balans van de game grondig verstoord, moet zich geen zorgen maken. De kans om een Red Access Card te vinden, en vervolgens dicht genoeg te geraken bij een Bunker, zonder dat het gas je in de weg staat, is heel klein. Als je erin slaagt om toch in een bunker te geraken, heb je het in onze ogen dus wel echt verdiend.

Deze ontdekking betekent echter niet het einde van het mysterie rond bunkers. Want in de bunker heb je nog een tweede deur. Op het moment van schrijven heeft nog niemand ontdekt hoe je deze tweede deur opent. Is er nog een type Access Card? Heeft het iets te maken met die telefoons en laptops die verspreid zijn over de map? Die telefoons werken ineens wel, dus...misschien?

Warzone Phone Rings! Speaks Russian and gives a code. Can someone translate? from r/CODWarzone

De kans is groot dat, net zoals met Red Access Cards het geval was, deze vragen beantwoord zullen worden in een volgende update.

Maar het lijkt absoluut wel dat ze ergens naar leiden. Misschien is het een hint naar het volgende Season voor Warzone, of misschien zelfs de volgende Black Ops. In de patch notes van de update die ons de Red Access Card gaf, waren namelijk ook hints naar Black Ops 5.

Hoe Bunker 11 openen met telefoons in Call of Duty Warzone

Zoals je kan zien op de map hierboven met alle bunker locaties, zijn er naast bunkers nog een aantal andere mysterieuze objecten te vinden in Warzone. Zoals telefoons.

Warzone Phone Rings! Speaks Russian and gives a code. Can someone translate? from r/CODWarzone

Kort nadat de eerste bunkers open gingen, vonden spelers ook een manier om in Bunker 11 te geraken. Bunker 11 gaat enkel open als je eerst specifieke stappen zet:

  1. Bezoek de telefoon locaties op de map (aangeduid in blauw) tot eentje een boodschap overbrengt.
  2. Op het einde van de boodschap zal je drie nummers horen in het Russisch. Deze nummers komen overeen met drie telefoons op de map die aangeduid zijn in het rood.
  3. Jij (of iemand van je team) moet naar deze telefoons gaan in de juiste volgorde.
  4. Wanneer je de drie telefoons hebt gevonden, zal Bunker 11 open gaan. Bunker 11 vindt je ten noorden van de Arklov Peak Military Base.

Deze locaties zijn elke match anders en worden volledig willekeurig gekozen. Als je volledig team sterft voor je Bunker 11 bereikt, moet je helemaal opnieuw beginnen bij de eerste stap.

Call of Duty Warzone Bunker 11 map. Met dank aan StrangerRobijn op reddit

In Bunker 11 vindt je net zoals in de andere bunkers een hoop loot caches met high level gear. Maar er zijn ook een aantal speciale dingen die je nergens anders op de map kunt vinden zoals een mysterieuze server room, een knop die een kernraket tevoorschijn tovert en mogelijk ook exclusieve MP7 Blueprints.

Hier zijn wat beelden uit Bunker 11 van eColiEspresso op YouTube:

Met de kernbom kan je (nog) niet interacteren, maar de kans zit er dik in dat dat voor een volgende update is. Misschien is het een tease voor het volgende Season van Warzone, of misschien zelfs een hint voor Call of Duty: Black Ops Cold War die er eind dit jaar aankomt.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Call of Duty: Warzone gids en tips voor meer tips.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Call of Duty: Modern Warfare

Video Game

Call of Duty: Warzone

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties