Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Vanguard Zombies - Release, maps, verhaal, Outbreak en wat we nog meer weten

Zom-biezonder leuk.

Het is officieel: Call of Duty: Vanguard Zombies is een aparte mode, zoals bevestigd door ontwikkelaar Sledgehammer Games! En maar goed ook, want de Zombies mode blijft jaar na jaar fantastisch om te spelen.

Vanaf wanneer kun je Vanguard Zombies nu precies spelen? Welke Vanguard Zombies maps zijn er? Wat is er nieuw in Vanguard Zombies en is er opnieuw een Outbreak variant? En wat met het Vanguard Zombies verhaal? Wij vertellen je alle info die op dit moment bekend is!

Op deze pagina vind je:

Cover image for YouTube videoReveal Trailer | Call of Duty: Vanguard
Outbreak wordt de nieuwe focus in Call of Duty: Vanguard Zombies.

Call of Duty: Vanguard Zombies release - Vanaf wanneer is Vanguard Zombies te spelen?

Goed nieuws: je kunt meteen bij de Call of Duty: Vanguard release aan de slag met de Zombies mode! De Zombies mode zit meteen inbegrepen in Vanguard als één van de beschikbare modes.

De grote vraag is echter in welke vorm Vanguard Zombies lanceert. Vanguard-ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft naar verluidt de hulp ingeroepen van Black Ops-ontwikkelaar Treyarch om te assisteren bij de ontwikkeling van de Zombies mode wegens de grote tijdsdruk bij het afwerken van Call of Duty: Vanguard. Volgens de eerste geruchten zou Vanguard Zombies daardoor nog niet zo veel content hebben bij launch.

In elk geval is Vanguard Zombies niet gratis. Er was sprake van dat de modus misschien als free-to-play game beschikbaar werd en dus gratis zou zijn om te spelen. Er is echter geen reden om aan te nemen dat dit klopt. Uitgever Activision heeft hier nog geen verdere informatie over gegeven.

Cover image for YouTube videoOfficial Call of Duty®: WWII Nazi Zombies Reveal Trailer
We hebben helaas nog geen beelden gezien van de nieuwe Call of Duty: Vanguard Zombie mode.

Call of Duty: Vanguard Zombies gameplay: wat is er nieuw deze keer?

Call of Duty in co-op spelen is elk jaar opnieuw spannend. Krijg je een Zombies modus of Special Ops (ook wel Spec Ops genoemd) voor de kiezen? In 2021 is het duidelijk: Vanguard Zombies is de co-op modus voor Call of Duty: Vanguard.

Op gebied van nieuwigheden zou Vanguard Zombies volgens geruchten jammer genoeg niet meteen klassieke round-based maps hebben. In de plaats zou de nadruk meer liggen op Outbreak maar ook een nieuwe modus die door een bekende Call of Duty insider wordt omschreven als een mengeling tussen Outbreak, Onslaught, en Roundbased. We zijn benieuwd.

De Zombies modus van Call of Duty: Black Ops Cold War was op veel vlakken een terugkeer naar de basisformule: er werd komaf gemaakt met het enorme aantal specifieke termen. In de plaats concentreerde het op drie aspecten: craften, armor en upgrades. We verwachten dat Vanguard Zombies die lijn doortrekt (des te meer omdat het ook wordt ontwikkeld door dezelfde ontwikkelaar, namelijk Treyarch).

Vanguard Zombies zou opnieuw werken met de Field Upgrades van Black Ops Cold War, maar nu met een andere naam: Artifacts. Vanguard Zombies zou ook Covenants hebben (een soort systeem van challenges) en Sacrificial Hearts. Over die laatste is er nog niks bekend.

Je kunt Zombies traditioneel ook in splitscreen spelen, samen met een vriend op de sofa. Het is echter nog onduidelijk of je ook Vanguard Zombies in splitscreen kunt spelen. Online co-op is uiteraard wel mogelijk. Als je geen vrienden hebt om mee samen te spelen, dan kun je traditiegetrouw Zombies matchmaking gebruiken.

Cover image for YouTube video
Call of Duty: Vanguard Zombies zou focussen op craften, armor en upgrades.

Call of Duty: Vanguard Zombies maps: welke maps zijn bevestigd?

Officieel zijn er nog geen Vanguard Zombies maps bevestigd. Zoals je ook in de vorige sectie kon lezen, is het op dit moment nog niet duidelijk over hoeveel content Vanguard Zombies bij release zal beschikken, gezien de ontwikkelaar onder grote tijdsdruk staat. Volgens geruchten zou Vanguard Zombies in het begin zelfs niet over een traditionele round-based map beschikken; die zou enkel komen bij de release van Call of Duty: Vanguard Season 1. De tijd zal het uitwijzen!

Twittergebruiker Okami13 claimt echter weet te hebben van de eerste round-based map en zegt dat deze 'Ritual of the Dead' zal heten. Een andere bron spreekt dan weer over 'War of the Dead' als naam. Beide roepen in elk geval weer de typische bovennatuurlijke 'vibes' van de Zombies modus op. Klinkt goed!

Wij verwachten dat Vanguard Zombies vooral zal inzetten op de Outbreak modus. Deze werd in 2021 geïntroduceerd voor Black Ops Cold War en groeide snel uit tot een favoriet onder spelers. In Outbreak spawn je met je team in een regio en moet je een doel voltooien. Zombies zwerven over de map en bij het voltooien van je objective wordt er een beacon beschikbaar met verschillende apparaten zoals de klassieke Pack-a-Punch machine. Hier kun je ook kiezen om te exfiltreren en de match succesvol af te ronden, of om naar een nieuwe regio met een hogere moeilijkheidsgraad te gaan.


Call of Duty: Vanguard Zombies verhaal: wat mogen we verwachten?

Voor het eerst in de geschiedenis van Call of Duty wordt Vanguard Zombies een ware 'crossover'. Hoewel de Black Ops-games een (enigszins) coherent overkoepelend verhaal hadden, stonden de Zombies modi van de andere Call of Duty games er altijd los van. Vanguard Zombies vormt echter qua verhaal een prequel op de Zombies modus uit Black Ops Cold War. Dat wordt interessant.

Black Ops Cold War startte een volledig nieuw Zombies verhaal dat focuste op Dark Aether. Na verschillende experimenten, startte Uranveiren (het naziprogramma rond atoomonderzoek) uiteindelijk 'Projekt Endstation' op en bouwde het de 'Cyclotron'. Die machine veroorzaakte echter een interdimensionale scheur, waardoor zombies onze wereld in konden komen.

Cover image for YouTube videoStalingrad Demo Play-through | Call of Duty: Vanguard

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Vanguard

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties