Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Vanguard release - Waar en wanneer kun je Vanguard kopen

Terug naar de tweede wereldoorlog.

Het is moeilijk om nog een novembermaand voor te stellen zonder dat er een nieuwe Call of Duty verschijnt. Al sinds de eerste Modern Warfare in 2007 verschijnt er traditioneel een nieuwe game in de reeks, met ontwikkelaars die elk jaar het maken van de game doorgeven aan elkaar als een estafettestok. Deze keer mogen we uitkijken naar Call of Duty: Vanguard, gemaakt door Sledgehammer Games. Het is alweer de achttiende (!) game in de reeks.

Maar wanneer komt Call of Duty: Vanguard uit? Welke special editions mogen we deze keer verwachten en hoe zit het als je je console upgrade naar next gen? Gaat je vooruitgang mee van PS4 naar PS5? Dat en veel meer leggen we uit op deze pagina.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoReveal Trailer | Call of Duty: Vanguard
De Call of Duty: Vanguard releasedatum is naar goede traditie begin november.

Call of Duty: Vanguard release - Wanneer kun je Vanguard kopen?

De traditie zegt dat Call of Duty-games tijdens de eerste twee weken van november uitkomen, en dat is deze keer niet anders. De Call of Duty: Vanguard release is op 5 november 2021. Call of Duty: Vanguard zal te koop zijn op bijna alle platformen: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc.

Opmerkelijk is dat uitgever Activision de Call of Duty: Vanguard releasedatum bekend maakte via het Battle for Verdansk event in Warzone. We mogen er dus van uit gaan dat Warzone ook in de toekomst als een promotietool voor Call of Duty: Vanguard gebruikt zal worden.

De opmerkzame gamer ziet dat dit betekent dat Call of Duty: Vanguard niet op de Switch zal verschijnen en ook niet speelbaar is op Stadia. Zeer jammer voor de gamers die voornamelijk op die platformen spelen, maar ook begrijpelijk. Op technisch gebied staat Vanguard te ver voor de Switch, die door zijn draagbare natuur nu eenmaal minder paardenkracht heeft om mee te werken.

Google Stadia heeft dan weer het probleem dat het geen nauwe samenwerking heeft met uitgever Activision en dat Google zelf onlangs van strategie is veranderd. Verschillende leidinggevenden achter de service zijn vertrokken bij het bedrijf en de toekomst van de streamingdienst is onzeker. Of beter gezegd: nog onzekerder, want erg populair is Stadia nooit geweest.

Call of Duty: Vanguard verschijnt op zowat elk denkbaar platform, behalve de Nintendo Switch en Google Stadia.

Call of Duty: Vanguard Standard en Ultimate Edition - Wat krijg je extra in de Ultimate Edition?

Call of Duty: Vanguard heeft drie verschillende versies die je kan kopen: Call of Duty: Vanguard Standard Edition, Call of Duty: Vanguard Cross-gen Edition en Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition. Maar wat is het verschil tussen de drie, en wat kosten ze?

Call of Duty: Vanguard Standard Edition

Call of Duty: Vanguard Standard Edition kan je zowel fysiek in de winkel kopen als via de verschillende digitale winkels zoals PSN, de Microsoft Store en Battle.net. Als je deze versie fysiek op disc koopt, dan krijg je zo goed als geen extra's buiten toegang tot de Vanguard beta. Indien je digitaal koopt, dan krijg je verschillende bonussen waarover je hieronder meer leest.

Ook heel belangrijk om te weten, is dat als je Vanguard Standard Edition koopt, je geen recht hebt op een next-gen upgrade. Als je de Standard Edition dus bijv. op PS4 koopt, en over enkele maanden haal je een PS5 in huis, dan zal je game niet automatisch de PS5-upgrade krijgen. Je kan natuurlijk wel de PS4-versie spelen op je PS5 via backwards compatibility, maar de graphics zullen niet beter zijn en er zal maar beperkt gebruik gemaakt worden van de SSD van de PS5. Voor een volwaardige next-gen upgrade, moet je extra betalen. Meer info over dit, toegegeven nogal ingewikkeld proces, lees je in onze sectie over de Vanguard next-gen upgrade.

Dit is de prijs van Call of Duty: Vanguard Standard Edition op de verschillende platformen:

Zoals eerder gezegd, krijg je geen extra's als je de Standard Edition in de winkel op disc koopt. Indien je de game digitaal koopt, dan komt daar verandering in.

Deze extra's krijg je als je Call of Duty: Vanguard Standard Edition digitaal koopt:

 • Toegang tot de Call of Duty: Vanguard beta (exclusief voor pre-orders)
 • Night Raid Mastercraft Weapon Blueprint (onmiddelijk te gebruiken in Black Ops Cold War en/of Warzone (exclusief voor pre-orders)
 • De mogelijkheid om de game te preloaden voor release (exclusief voor pre-orders)
 • Operator Arthur Kingsley, onmiddellijk te gebruiken in Black Ops Cold War en op een later tijdstip in Warzone (exclusief voor pre-orders)
 • Frontline Weapons Pack met twee blueprints: de Shredder SMG en Wildwood SMG

Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition

Vreemd genoeg kan je Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition niet fysiek kopen, maar enkel in digitale winkels. Deze versie is ook duurder dan de Standard Edition, maar je krijgt wel een hoop extra bonussen.

De voornaamste bonus is dat de Vanguard Ultimate Edition, in tegenstelling tot de Standard Edition, wél een next-gen upgrade bevat. Koop je de PS4-versie van de Ultimate Edition, dan krijg je automatisch de volwaardige PS5-versie wanneer je die console later in huis haalt met alle next-gen toeters en bellen.

Dit is de prijs van Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition op de verschillende platformen:

 • Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition PS4 en PS5 - 109,99 euro
 • Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition Xbox One en Xbox Series X/S - 109,99 euro
 • Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition pc (via Battle.net) - 99,99 euro

Deze extra's krijg je als je Call of Duty: Ultimate Edition digitaal koopt:

 • Automatische cross-gen upgrade van PS4 naar PS5 of Xbox One naar Xbox Series X/S
 • Task Force One Pack met drie Operator Skins en drie Weapon Blueprints met Tracer Rounds:
  • Shepherd skin voor Lucas Riggs
  • Arctic Shadow skin voor Polina Petrova
  • Bomber skin voor Wade Jackon
  • Blueprint voor Breacher Assault Rifle met Tracer Rounds
  • Blueprint voor Snowstorm Rifle met Tracer Rounds
  • Blueprint voor Thunderhead SMG met Tracer Rounds
 • Battle Pass Bundle met één Season Battle Pass met recht op 20 Tier Skips
 • Tien uur Double Experience Points in Call of Duty: Vanguard en Warzone, gesplitst in vijf uur Double XP en vijf uur Double Weapons XP
 • Toegang tot de Call of Duty: Vanguard beta (exclusief voor pre-orders)
 • Night Raid Mastercraft Weapon Blueprint (onmiddelijk te gebruiken in Black Ops Cold War en/of Warzone (exclusief voor pre-orders)
 • De mogelijkheid om de game te preloaden voor release (exclusief voor pre-orders)
 • Operator Arthur Kingsley, onmiddellijk te gebruiken in Black Ops Cold War en op een later tijdstip in Warzone (exclusief voor pre-orders)
 • Frontline Weapons Pack met twee blueprints: de Shredder SMG en Wildwood SMG

Als laatste is er ook nog de Call of Duty: Cross-gen Edition. Daarover vertellen we verder in het volgende gedeelte.


Call of Duty: Vanguard cross-gen upgrade - zo upgrade je jouw versie naar next gen

We gaan eerlijk zijn: Call of Duty Vanguard upgraden naar next-gen is ingewikkelder dan normaal. Uitgever Activision bewandelt zijn eigen pad. Zo krijg je geen gratis next-gen upgrade als je sommige versies van Call of Duty: Vanguard koopt, maar moet je een extra kost betalen hiervoor. De Ultimate Edition geeft je dan wel weer een upgrade, maar de installatie gebeurt niet altijd automatisch.

Daarom vinden we het belangrijk om alle informatie over de Call of Duty: Vanguard cross-gen upgrade opties even op een rij te zetten zodat je naadloos van PS4 naar PS5 overstapt of van Xbox One naar Xbox Series X/S. En hoe zit het dan precies met je save game en je stats?

Laten we eerst alle mogelijkheden die je hebt samenvatten voordat we dieper ingaan op dit onderwerp.

Call of Duty: Vanguard upgraden naar een next-gen console is minder vanzelfsprekend dan bij andere games.

Deze opties heb je als je Call of Duty: Vanguard wil upgraden naar PS5 of Xbox Series X/S:

Call of Duty: Vanguard op PS4 upgraden naar PS5:

 • Je hebt Call of Duty: Vanguard Standard Edition voor PS4:
  • Speel Call of Duty: Vanguard in backwards compatibility op PS5 (geen upgrade)
  • Koop de PS5 upgrade voor 10 euro in de PSN Store - let op: indien je de game op disc hebt, zal je nog steeds de PS4-disc in je PS5 moeten steken om te kunnen spelen
 • Je hebt Call of Duty: Vanguard Cross-gen Edition voor PS4:
  • Je kan Call of Duty: Vanguard voor PS5 zonder extra kosten downloaden in de PSN Store.
 • Je hebt Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition voor PS4:
  • Je kan Call of Duty: Vanguard voor PS5 zonder extra kosten downloaden in de PSN Store.

Call of Duty: Vanguard op Xbox One upgraden naar Xbox Series X/S:

 • Je hebt Call of Duty: Vanguard Standard Edition voor Xbox One:
  • Speel Call of Duty: Vanguard in backwards compatibility op Xbox Series X/S (geen upgrade)
  • Koop de Series X/S upgrade voor 10 euro in de Microsoft Store indien je de game digitaal gekocht hebt
  • Indien je Call of Duty: Vanguard Standard Edition voor Xbox One op disc gekocht hebt, kan je niet upgraden naar Xbox Series X/S. We raden Xbox One-eigenaars daarom aan om onmiddellijk de Series X/S-versie te kopen. Deze bevat namelijk ook de Xbox One-versie. Je kan deze dus ook spelen op je Xbox One. Indien je in de toekomst vervolgens een Xbox Series X/S koopt, zal je game automatisch upgraden naar de next-gen versie.
 • Je hebt Call of Duty: Vanguard Cross-gen Edition voor Xbox:
  • Je Xbox download en installeert automatisch de versie die bij jouw Xbox past, of dat nu de Xbox One, Xbox Series S of Xbox Series X is.
 • Je hebt Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition voor Xbox:
  • Je Xbox download en installeert automatisch de versie die bij jouw Xbox past, of dat nu de Xbox One, Xbox Series S of Xbox Series X is.
Wie de Call of Duty: Vanguard Ultimate Edition koopt, heeft minder kopzorgen, maar betaalt daar ook wel voor.

Een woordje uitleg: concreet betekent dat als je de Standard Edition koopt op PS4, en je haalt in de toekomst een PS5 in huis, dan kan je Call of Duty: Vanguard wel nog spelen op je PS5 dankzij backwards compatibility (zoals zoveel andere PS4-games) maar dit zonder de upgrades. In essentie speel je dan nog de PS4-versie, zonder verbeterde graphics, zonder DualSense haptic feedback-ondersteuning, zonder speciaal gebruik van de PS5 SSD en zonder enige andere toeters en bellen die de PS5 te bieden heeft. Je game-ervaring blijft hetzelfde.

Ook belangrijk om te weten is dat je niet de PS5-versie van de game nu al kan kopen en deze op je PS4 kan afspelen. De PS4-versie en PS5-versie van Call of Duty: Vanguard zijn geheel gescheiden van elkaar op dat vlak.

Hetzelfde geldt voor de Xbox One-versie van Call of Duty: Vanguard Standard Edition. Waar Xbox-eigenaars tegenwoordig gewend zijn dat ze automatische gratis upgrades krijgen wanneer ze oudere games opstarten op hun Xbox Series X/S dankzij Smart Delivery is dit bij Call of Duty: Vanguard niet het geval. Erger nog: als je de Xbox One-versie op disc koopt, dan kan je deze ook niet upgraden naar een next-gen versie voor 10 euro zoals de PS4-versie.

In tegenstelling tot de PS4 en PS5 kunnen Xbox One-eigenaars wél een Xbox Series X-versie van Call of Duty: Vanguard Standard Edition kopen en deze op hun Xbox One installeren. Dankzij Smart Delivery zal de console automatisch de Xbox One-versie opzoeken, downloaden, en installeren. Voor wie van plan is om binnenkort een next gen Xbox in huis te halen, biedt dit dus een oplossing.

Wanneer je de Cross-gen Edition of Ultimate Edition koopt, is het meteen een stuk eenvoudiger. Je hebt automatisch zowel de PS4-versie als de PS5-versie of de Xbox One-versie en de Xbox Series X/S-versie in je gamesbibliotheek.

Ingewikkeld allemaal! Gelukkig ondersteunt Call of Duty: Vanguard wel cross-progression. Dat betekent dat je profiel, vooruitgang, stats en content allemaal overgedragen worden naar de next-gen versie als je de upgrade doet. Je verliest dus niets als je de overstap maakt. Hiervoor moet je wel een Activision account hebben en uiteraard ingelogd zijn op die Activision account.

Dankzij cross-progression raak je geen enkele vooruitgang kwijt wanneer je Call of Duty: Vanguard op een ander platform begint te spelen.

Call of Duty: Vanguard pc specs - hoe sterk moet je pc zijn?

De Call of Duty-games zijn doorgaans visueel indrukwekkend. Sinds Modern Warfare (2019) introduceerde de reeks ook een nieuwe engine die grafische pareltjes op je scherm kan toveren. Toch vallen de pc specs voor Call of Duty: Vanguard erg goed mee. De aangeraden systeemeisen vergen zelfs geen Nvidia GeForce RTX 20-reeks. Een mooie meevaller voor je budget dus!

Minimum specs:

 • CPU: Intel Core i5-2500K of AMD Ryzen 5 1600X
 • RAM: 8 GB
 • Operating System: Windows 10 64-Bit
 • GPU /videokaart: Nvidia GeForce GTX 960 2GB / GTX 1050Ti 4GB of AMD Radeon R9 380
 • Pixel shader: 5.0
 • Vertex shader: 5.0
 • Vrije ruimte: 45 GB
 • Toegewijde video RAM: 2048 MB

Aanbevolen specs:

 • CPU: Intel Core i7-4770K of AMD Ryzen 7 1800X
 • RAM: 16 GB
 • Operating systemS: Windows 10 64 Bit
 • GPU / videokaart: Nvidia GeForce GTX 1070 8GB / GTX 1660 6GB of AMD Radeon RX Vega 56
 • Pixel shader: 5.1
 • Vertex shader: 5.1
 • Vrije ruimte: 45 GB
 • Toegewijde video RAM: 6144 MB
Cover image for YouTube videoStalingrad Demo Play-through | Call of Duty: Vanguard
Om Call of Duty: Vanguard te spelen met graphics als in dit filmpje, zal je wel specs moeten hebben die beter zijn dan wat aanbevolen wordt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Vanguard

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties