Skip to main content

Call of Duty: Vanguard officieel aangekondigd

Keer terug naar Wereldoorlog 2.

De volgende Call of Duty-game heet Call of Duty: Vanguard. Dat maakt uitgever Activision officieel bekend via een reveal trailer en een evenement in Warzone.

Wat we eigenlijk al even wisten, is dus eindelijk officieel: de Call of Duty voor 2021 heet Call of Duty: Vanguard en keert terug naar de Tweede Wereldoorlog. De game komt op 5 november uit voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc.

Bekijk op YouTube

Call of Duty: Vanguard vertelt het verhaal van de allereerste Special Forces en volgt vier verschillende personages: een Brit, een Australiër, een Amerikaan en een Rus. Met hen verken je levels aan het Westelijke en Oostelijke Front, het Pacific Theater en Noord-Afrika.

Wanneer de game verkrijgbaar is, kun je in de multiplayer meteen met 20 maps aan de slag. Activision belooft op een later tijdstip meer informatie te geven over de multiplayer-modi, maar we weten alvast dat er een nieuwe versie van Champion Hill komt en dat er ook een Zombie-modus is.

Call of Duty: Vanguard ondersteunt zowel cross-play als cross-progression. Dat betekent dat alle spelers het tegen elkaar kunnen opnemen in multiplayer, los van op welk platform ze spelen. Dankzij cross-progression neem je je gemaakte progressie mee wanneer je van platform wisselt. Als je bijvoorbeeld start op de PlayStation 4 maar vervolgens overschakelt naar de pc, dan zullen je profiel, vooruitgang en statistieken met je meereizen.

Nieuwsgierig naar wat we nog zoal weten over Call of Duty: Vanguard? Lees dan ons artikel met alle info over de Call of Duty: Vanguard release en gameplay.

Read this next