Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Vanguard beta einde, downloadgrootte en beta toegang uitgelegd

Maak je klaar voor de tweede wereldoorlog.

De Call of Duty: Vanguard beta zal al enkele weekends speelbaar zijn voordat de game effectief uit komt.

Na de Vanguard alpha die eind vorige maand plaats vond en ook nog eens exclusief was voor PS4, zal deze Vanguard beta meer multiplayer modes bevatten, meer maps hebben en meer operators toelaten. Je kan de Vanguard beta naast PS4 ook spelen op Xbox en pc!

Deze pagina vat alle informatie over de Vanguard beta samen, zoals het Vanguard beta einde, hoe je de beta opstart, de download grootte en welke weekends je allemaal zal kunnen spelen.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube video
Call of Duty: Vanguard - Multiplayer Trailer

Wanneer stopt de Call of Duty: Vanguard beta? Call of Duty: Vanguard beta einddatum op PS4, Xbox One en PC

Belangrijk: Uitgever Activision heeft laten weten dat de Call of Duty: Vanguard beta duurt tot woensdag 22 september. Dat is twee dagen later dan oorspronkelijk gepland.

De Vanguard beta duurt tot 22 september 19u 's avonds.

Dat telt natuurlijk ook voor de nieuwe consoles (PS5 en de Xbox Series X en S).

De data van alle Vanguard Beta weekends zijn:

Eerste Vanguard beta weekend datum (PS4 exclusief):

 • Vrijdag 10 september tot maandag 13 september: Early Access op PS4 (beta toegang vereist)

Tweede Vanguard beta weekend datum (PS4, Xbox One en PC):

 • Donderdag 16 september tot vrijdag 17 september: open beta op PS4 (gratis voor alle PS4-spelers), Early Access op Xbox en pc (beta toegang vereist)
 • Zaterdag 18 september tot woensdag 22 september: Open beta op PS4, Xbox One, PC (gratis voor iedereen)

Daarnaast zal het tweede Vanguard beta weekend ook crossplay hebben tussen alle drie platformen.

Wanneer is de Vanguard beta? Call of Duty: Vanguard beta start en einde in België en Nederland

Op beide weekends start en eindigt de beta, zowel in Early Access als de open beta, voor alle platformen, om 19u in België en Nederland.

Call of Duty: Vanguard beta pre-load en download grootte

Je kan de Early Access beta al op voorhand downloaden zodat je helemaal klaar bent om meteen de game in te springen zodra de Vanguard beta start.

De Vanguard beta pre-load startte op dinsdag 7 september voor eigenaars van een PS4 of PS5 na de multiplayer reveal stream om 19u.

De downloadgrootte van de beta tijdens het eerste weekend was even groot voor de PS4 als de PS5. Er zijn echter wel kleine verschillen afhankelijk van in welke regio je woont:

 • US: 8.489 GB
 • EU: 8.936 GB
 • Azië: 8.346 GB
 • JP: 8.235 GB

Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met het aantal verschillende talen die de game moet ondersteunen in tekst en audio.

Call of Duty: Vanguard beta toegang uitgelegd

Net zoals tijdens de Black Ops Cold War beta kreeg je vroege toegang tot de Vanguard beta door Call of Duty: Vanguard digitaal of in een winkel te preo-orderen. Wie dit deed mocht op donderdag en vrijdag voor het weekend van de open beta al spelen. Wie op PS4 speelde had Early Access tijdens het eerste weekend. Op het tweede weekend waren het Xbox- en pc-gamers die vroegere toegang kregen.

Wie Call of Duty: Vanguard niet op voorhand kocht, kan ook nog de Vanguard beta spelen, maar moet wel wachten tot de open beta start.


Warzone Season 5 is begonnen! Bekijk de pagina met de Season 5 Battle Pass skins.Voor de rest hebben we wapenspecifieke gidsen over de LC10, FARA 83, Swiss K31 en PPSh-41, maar neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht Call of Duty: Warzone gids en tips voor geavanceerde spelers!


Wat kan je doen in de Call of Duty: Vanguard beta?

De Vanguard beta is volledig gefocust op multiplayer. Wel zijn er verschillende modi en features beschikbaar die niet in de alpha zaten. Dit is wat we mogen verwachten:

 • Traditionele multiplayermodi zoals Team Deathmatch, Domination en Kill Confirmed, samen met Champion Hill (Solos, Duos en Trios)
 • Een nieuwe game mode genaamd Patrol (gebaseerd op Hardpoint) die beschikbaar is vanaf de zaterdag van het eerste beta weekend
 • Search and Destroy is beschikbaar vanaf het tweede weekend
 • Vijf maps waaronder Champion Hill, Hotel Royal, Gavutu, Red Star en Eagle's Nest (deze laatste enkel tijdens het tweede beta weekend)
In volgorde: Hotel Royal, Gavutu en Red Star
 • Zes operators om uit te kiezen
 • Er zijn drie roterende wapensets in Champion Hill, en een max level van 30 voor alle wapens in de normale multiplayer. PlayStation-spelers krijgen wel 12 loadout slots in plaats van 10.
 • Ten laatste is er ook een feature genaamd Combat Pacing. Hiermee kunnen spelers kiezen tussen Tactical (6v6), Assault (20-28) en Blitz (28-48 spelers) matches

En om af te sluiten geeft Activision ook een cadeautje weg. Wie meedoet in de Vanguard beta en level 20 bereikt krijgt een weapon blueprint voor zowel Vanguard als Warzone. De blueprint zal op de launch van Vanguard beschikbaar worden, maar je kan deze pas in Warzone gebruiken wanneer de nieuwe Vanguard-map speelbaar is. Wie Call of Duty: Mobile speelt, krijgt de Arthur Kingsley Operator kort na het einde van de beta.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Vanguard

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties