Skip to main content

Call of Duty: Vanguard alpha release tijdstip, downloadgrootte en Champion Hill uitgelegd

Maak je klaar.

Call of Duty: Vanguard houdt een open alpha voor alle PlayStation spelers.

Deze open alpha biedt spelers van over de hele wereld een eerste hands-on ervaring met de game, en met name de nieuwe multiplayer mode 'Champion Hill'. Tijdens de open alpha krijgen we een eerste blik op de wapens en attachments die beschikbaar zullen zijn voor de vier hoofdpersonages van Vanguard. Als je meedoet krijg je trouwens enkele exclusieve beloningen!

Deze pagina vat alles samen over de Call of Duty: Vanguard alpha starttijden en hoe je zelf aan de slag kan met deze alpha. Ook geven we bijkomende info zoals hoe groot de download is en wat Champion Hill is. Zo kan je dit weekend meteen optimal aan de slag.

Op deze pagina:

Call of Duty: Vanguard | PlayStation Alpha TrailerBekijk op YouTube

Wanneer is de Vanguard alpha? Call of Duty: Vanguard alpha release in België en Nederland

De Call of Duty: Vanguard alpha release is op vrijdag 27 augustus 2021.

De alpha start om 19u 's avonds in België en Nederland.

De Call of Duty: Vanguard alpha is beschikbaar tot zondag 29 augustus, 19u 's avonds.

Zoals gebruikelijk moeten we je waarschuwen dat dit tijdstip nog kan veranderen. Je weet immers nooit dat er last minute veranderingen zijn, of problemen optreden bij de developer.

De alpha is gelukkig niet de enige manier om Vanguard te spelen voor de release.

Als je dit weekend niet in staat bent om te spelen, moet je niet panikeren. Er komen nog momenten waarop je Call of Duty: Vanguard kan spelen voor de release.

Van 18 september tot en met 20 september is er namelijk een Vanguard open beta. Tijdens de beta zal crossplay actief zijn. Voor deze open beta komt er ook nog een closed beta, waar je op uitnodiging aan deel kunt nemen.

Zo geraak je in de Call of Duty: Vanguard alpha en pre-load uitgelegd

De Call of Duty: Vanguard alpha is beschikbaar voor alle spelers op PlayStation (zowel PS4 als PS5).

Om toegang te krijgen, moet je ofwel Warzone, Modern Warfare of Black Ops Cold War geïnstalleerd hebben op je console. Na het downloaden van de alpha, zal de alpha van Vanguard in het menu verschijnen. Gelukkig kan je ook preloaden.

Je kan de Call of Duty: Vanguard alpha al preloaden vanaf dinsdag 24 augustus 00u. Middernacht dus.

Als je benieuwd bent naar hoe groot de download is voor de Vanguard alpha, dan ben je misschien blij te horen dat deze even groot is voor PS4 en PS5. Deze is 21.233 GB groot.

Zoals we al zeiden, draait de alpha vooral rond de nieuwe multiplayer mode genaamd Champion Hill. Als je daar meer over wil weten voordat je van start gaat dit weekend, dan zal het onderstaande gedeelte je helpen met het hoe en wat.


Warzone Season 5 is begonnen! Bekijk de pagina met de Season 5 Battle Pass skins.Voor de rest hebben we wapenspecifieke gidsen over de LC10, FARA 83, Swiss K31 en PPSh-41, maar neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht Call of Duty: Warzone gids en tips voor geavanceerde spelers!


Hoe Champion Hill in Vanguard werkt

Champion Hill is een mix van Modern Warfare's Gunfight, Gunfight Tournament en Team Deathmatch playlists zoals Face-Off.

Deze multiplayer mode heeft de structuur van een toernooi, waarbij squads het tegen elkaar opnemen zoals in een deathmatch. Tijdens de alpha speel je ofwel Duo (2v2) of Trio (3x3).

Alle squads starten met dezelfde loadout, maar je kan je wapens upgraden of nieuwe kopen. Ook kan je tussen verschillende rondes nieuwe equipment, perks en killstreaks activeren. Je koopt deze met het cash dat je verzameld van je verslagen tegenstanders.

Champion Hill speelt zich af op één map die verdeeld is in vijf secties. In het centrum is er een Buy Station Area, en deze wordt omsingeld door vier arenas. Als je uitgeschakeld wordt kan je de rest van de ronde bekijken vanuit de Buy Station Area.

Naast deze mode krijg je ook tien attachments waar je je wapens mee kan aanpassen. De operators waar je uit kan kiezen zijn de vier hoofdpersonages uit het verhaal van Vanguard: Lucas Riggs, Polina Petrova, Wade Jackson en Arthur Kingsley.

Wie meedoet aan de alpha krijgt bovendien een calling card en emblem als beloning. Wanneer de game uit is, zal deze beschikbaar zijn in zowel Call of Duty: Vanguard als Warzone.

Veel plezier met de alpha!

Read this next