Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered - Alles wat we weten

Update: graphics comparison.

Na veel geruchten onthulden Activision en ontwikkelaar Infinity Ward het dan uiteindelijk toch: Call of Duty: Modern Warfare Remastered komt eraan. Dat raakte tijdens de Call of Duty: Infinite Warfare aankondiging bekend.

Tien jaar na de oorspronkelijke release van Call of Duty 4 en evenveel Call of Duty's later is het dus tijd om opnieuw in de schoenen van Soap MacTavish te stappen, oorlog te voeren in het Midden-Oosten en een citytrip naar Tsjernobyl te maken. Veteraan Raven Software gebruikt diens ervaring met het ontwikkelen van meer dan een dozijn games om dit de ultieme verse van de militaire klassieker te maken. Eindelijk kan je All Ghilied Up, zowat de beste missie uit de hele Call of Duty reeks, aan de allerbeste kwaliteit spelen. Stay frosty.

Cover image for YouTube videoModern Warfare Remastered - Graphics Vergelijking (Xbox 360 vs PS4)

Gameplay

De game bevat de oorspronkelijke campaign van Modern Warfare. Alle missies zijn behouden en er zijn geen wijzigingen aan het verhaal aangebracht. Nog steeds jaag je in het Midden-Oosten en in vroegere Sovjetstaten naar extremistische organisaties die mogelijk kernwapens hebben.

De veranderingen in deze remastered versie zijn er op vlak van gameplay zelf te vinden. De game draait nu op een resolutie van 1080p en de reeds bestaande frame rate van 60 frames per seconde is verder verstevigd zodat er geen haperingen meer zijn. Er zijn aan het bewegingsysteem geen veranderingen doorgevoerd. Heb dus geen schrik: er zijn dus geen Exo Suits aanwezig in de game zoals in Advanced Warfare.

Voorts zijn ook bijna alle textures verbeterd, zodat alles er scherper uitziet en aansluit bij de kwaliteit van moderne games. De belichting is dankzij nieuwe technieken eveneens gemoderniseerd en de animaties zijn vloeiender dan ooit. Daardoor komt je ontsnapping uit een kapseizend schip nog beter tot zijn recht.

Cover image for YouTube videoCall of Duty 4: Modern Warfare Remaster vs Original Trailer Comparison

Multiplayer

Bij release zijn er tien multiplayer maps aanwezig. Dit zijn er echter minder dan de oorspronkelijke vijftien die in de oorspronkelijke game zaten. Crash, Backlot en Crossfire zijn al bevestigd, de selectie van de andere maps wordt later bekendgemaakt. Het is nog niet duidelijk of de overige maps ook selecties bevatten van de downloadbare uitbreidingen, en of Modern Warfare Remastered downloadbare uitbreidingen krijgt die extra maps toevoegt.

Het progressiesysteem uit de originele game is behouden, waarbij je experience points verdient en bij elk ervaringslevel nieuwe wapens, perks en attachments vrijspeelt. Het is nog steeds mogelijk om Prestige uit te voeren. Je statistieken uit de oorspronkelijke Modern Warfare worden echter niet overgedragen. Je begint dus helemaal opnieuw.

De multiplayer krijgt dedicated servers, die de stabiliteit van de multiplayer ervaring moeten garanderen en er eveneens voor moeten zorgen dat er geen sprake is van cheaters.

Releasedatum en prijs

Modern Warfare Remastered is vanaf 4 november 2016 beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Belangrijk is dat je Modern Warfare Remastered enkel kunt verkrijgen als onderdeel van de 'Legacy,' 'Legacy Pro' of 'Digital Deluxe' edities van Call of Duty: Infinite Warfare. De remaster is dus niet losstaand te koop.

De remaster krijgt overigens ook geen fysieke opzichzelfstaande release en vormt ook geen extra schijfje in het pakket. Modern Warfare Remastered is een full game download. Je hebt dus een internetverbinding nodig om de game te kunnen downloaden.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Modern Warfare Remastered

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties