Skip to main content

Call of Duty: Modern Warfare is de best verkopende titel ooit voor de reeks

De aandeelhouders mogen tevreden zijn.

In een gesprek met de aandeelhouders van Activision Blizzard heeft topman Robert 'Bobby' Kotick bekendgemaakt dat Call of Duty: Modern Warfare in zijn eerste jaar meer is verkocht dan eender welke andere game in de reeks. Exacte cijfers gaf Kotick niet, wel dat twee derde van de aankopen digitaal gebeurde.

Daarnaast blijft ook Warzone immens populair. Het aantal spelers voor Warzone en Modern Warfare lag het afgelopen kwartaal zelfs drie keer hoger dan een jaar eerder. Op de pc is het aantal maandelijke spelers voor Warzone op een jaar tijd zelfs vertienvoudigd.

Bekijk op YouTube

Ook in vergelijking met eerdere Call of Duty-games doen Warzone en Modern Warfare het bijzonder goed. Het aantal gespeelde uren ligt maar liefst zeven keer hoger dan voor Call of Duty: Black Ops 4. Uiteraard is een directe vergelijking moeilijk aangezien Warzone free to play is, maar dan nog zijn de cijfers die Kotick geeft indrukwekkend.

De lancering van Warzone had bovendien ook positieve gevolgen voor Modern Warfare. Volgens de CEO bleven de verkoopcijfers van Modern Warfare immers vrij stabiel aangezien 'veel Warzone-spelers uiteindelijk upgraden naar de volledige Call of Duty-ervaring'.

Overweeg jij om ook te upgraden naar die 'volledige ervaring'? Lees dan zeker eerst onze Call of Duty: Modern Warfare review.

Read this next