Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Modern Warfare cross-platform-play uit de doeken gedaan

Controller vs. muis en toetsenbord.

Een paar maanden geleden werd bekendgemaakt dat Call of Duty: Modern Warfare cross-play zou ondersteunen. Vandaag beantwoordt ontwikkelaar Infinity Ward enkele prangende vragen omtrent de felgesmaakte feature.

Zo worden in-game lobbies op basis van het gehanteerde besturingssysteem - en niet het platform - gevormd. Pc-spelers met een controller komen op die manier tegenover gewone PlayStation 4- en Xbox One-spelers te staan, terwijl zij die een muis en toetsenbord gebruiken het onderling mogen uitvechten.

Bekijk op YouTube

Het gebruik van muis en toetsenbord zou met name bij first-person shooters in een verbeterde besturingssnelheid en nauwkeuriger mikken resulteren. Wie wil, kan er natuurlijk voor kiezen met een controller de strijd met pc-spelers aan te gaan. Eenmaal gekozen, ben je voor de rest van de multiplayerwedstrijd weliswaar aan je besturingssysteem gebonden.

De multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare werd gisteren officieel onthuld. De game is een reboot van de gelijknamige shooter uit 2007 en belooft een realistische boots-on-the-ground-ervaring te worden.

Read this next