Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Modern Warfare 3 krijgt lage MetaCritic score

Ontwikkelaar roept hulp in van de fans.

Ondanks de gematigd positieve reviews die Call of Duty 3: Modern Warfare krijgt van diverse websites en magazines, lijkt de modale speler minder tevreden over Activision jongste. Althans, als we mogen afgaan op de lage scores die de game sinds enkele dagen op Metacritic toebedeeld krijgt.

Glen Schofield van Sledgehammer Games, de studio die Infinity Ward hielp bij het ontwikkelen van Modern Warfare 3, vind die score verdacht laag en roept fans dan ook op zelf eerlijke, maar correcte reviews op Metacritic te plaatsen. Die oproep deed hij via zijn Twitteraccount, maar de bewuste tweet werd intussen al gedeletet.

"Ik vraag dit gewoonlijk niet, maar als je MW3 goed vindt, ga dan naar Metacritic en help onze gebruikersscore. Die is verdacht laag. Wees eerlijk, maar help ons als je ermee akkoord gaat."

De meestgelezen klacht in de vele reviews die de game een 0 of 1 geven, is dat Modern Warfare 3 niet meer is dan een herkauwde versie van Modern Warfare 2. Bovendien zou de campagne veel te kort zijn en kan de game zich, noch in multi-, noch in singleplayer voldoende onderscheiden van z'n voorganger.

Het is uiteraard nog maar de vraag hoe representatief deze score is voor alle fans samen. We zagen de mogelijkheid om een gebruikersscore toe te kennen namelijk eerder al misbruikt worden door minderheidsgroepen om hun ongenoegen te uiten.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties