Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty komt de komende 10 jaar naar Nintendo-consoles als overname door Microsoft doorgaat

Paaisoft.

Als Microsoft Activision Blizzard overneemt, zal het bedrijf een akkoord aangaan met Nintendo om Call of Duty de komende tien jaar op de Switch en zijn opvolgers uit te brengen. Dat meldt Phil Spencer op Twitter.

Via de deal wil Microsoft "meer mensen laten genieten van meer games, op welke platformen die ook worden gespeeld". De pc-versies komen daarom vanaf nu ook uit op Steam. Dat was dit jaar ook al het geval voor Modern Warfare 2 en Warzone 2.0.

De belofte van Microsoft komt er vermoedelijk omdat verschillende overheden momenteel onderzoeken of de overname van Activision Blizzard geen negatieve gevolgen heeft voor de gamesindustrie.

Zo wil het bedrijf aan onder andere de Amerikaanse Federal Trade Commission en de Britse Competition and Markets Authority duidelijk maken dat Call of Duty na de overname nog steeds uitkomt op concurrende platformen.

Microsoft heeft hetzelfde tienjarencontract rond Call of Duty-titels ook aan Sony voorgelegd, maar die weigert dat op dit moment uit schrik dat gamers 'minder keuze krijgen' als de overname doorgaat.

Als alles goed verloopt, is de deal tussen Microsoft en Activision Blizzard midden 2023 rond. In gelijkaardig Call of Duty-nieuws ontdekte je ook dat de eerste beelden van Call of Duty Modern Warfare 2 Season 2 zijn gelekt.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties