Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Infinite Warfare - Alles wat we weten

Update: alle multiplayer info.

Activision heeft Call of Duty: Infinite Warfare nu al een tijdje geleden bekendgemaakt. Het nieuwste deel in de shooterreeks gaat voor een heel andere aanpak: het concentreert zich op de toekomst en alle gevolgen van dien voor oorlogsvoering. Ook is er de mogelijkheid om Call of Duty: Modern Warfare Remastered te verkrijgen bij aankoop van de game. Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje.

Setting

Infinite Warfare speelt zich in de verre toekomst af. Ruimtereizen behoort tot het dagelijkse leven nu de aarde geen grondstoffen meer heeft. De United Nations Space Alliance (UNSA) en militaire organisatie Solar Associated Treaty Organization (SATO) staan in voor de exploitatie van andere planeten om de inwoners van de aarde van grondstoffen te voorzien.

Aan het begin van de game lanceert de vijandelijke organisatie Settlement Defense Front (SDF) echter een verrassingsaanval tegen de vloot van de UNSA in Genève. Als piloot Nick Reyes van de Special Combat Air Recon (SCAR) neem je het op tegen het SDF. Game of Thrones-acteur Kit Harington (Jon Snow) speelt de slechterik Salen Kotch.

Reyes wordt in de strijd bijgestaan door verschillende andere personages, zoals zijn mentor Admiral Raines, zijn strijdmakkers Lieutenant Salter en Sergeant Omar, en robot sidekick ETH.3n. Regisseur Guy Ritchie (bekend van onder meer Snatch en Lock, Stock And Two Smoking Barrels) werkt mee aan het verhaal van de game, al is het nog niet bekend in welke vorm of mate.

Gameplay

De Call of Duty: Infinite Warfare gameplay valt uiteen in verschillende soorten. Er is nog steeds sprake van de klassieke zogenaamde boots-on-the-ground gameplay, waarbij je met beide voeten op de grond staat en vanuit dekking vijanden neerknalt. Er zijn echter ook vuurgevechten in zero gravity, waarbij je door de lucht zweeft en op die manier vijanden te lijf gaat. Met je boost pack glijd je snel rond, terwijl een grapple hook dient om te allen tijde mobiel te zijn. De werphaak gebruik je ook om vijanden naar je toe te trekken.

Er ligt in dit nieuwste deel ook een grote nadruk op dogfights in de ruimte. Achter het stuur van je Jackal-ruimteschip zoef je namelijk rond terwijl je het tegen vijandelijke schepen opneemt. Het is niet on-rails: je beslist zelf waar je naartoe vliegt. Die gevechten spelen zich wel af in grote arena's, dus er zijn grenzen aan je bewegingsvrijheid.

Op vlak van wapens benadrukt ontwikkelaar Infinity Ward dat die niet volledig sciencefiction zijn. De meeste wapens gebruiken nog steeds kogels, en niet bijvoorbeeld lasers. De gadgets zijn echter wel futuristisch. Zo is de Seeker Drone een granaat met benen die op zichzelf vijanden aanvalt.

Activision heeft bekendgemaakt dat er een Call of Duty: Infinite Warfare VR experience komt, maar die vormt geen deel van de uiteindelijke game en is enkel speelbaar op het Call of Duty XP evenement.

Campaign

In de campaign heb jij de leiding over het grote schip The Retribution. Net zoals in de Mass Effect-reeks loop je rond op de brug en selecteer je missies op een kaart. Er zijn optionele Ship Assaults die je belonen met informatie, upgrades voor wapens en cosmetische items. Maar er zijn ook hoofdmissies die het verhaal verderstuwen.

Je kunt je Jackal upgraden door vijandelijke schepen te stelen en hun wapens voor je eigen schip te gebruiken. Ook The Retribution zelf verandert na verloop van tijd.

Infinity Ward belooft vloeiende overgangen tussen omgevingen. Van de aarde ga je dus zonder laadtijden of onderbrekingen naar de ruimte, en tijdens dogfights kun je je schip verlaten om bijvoorbeeld een vijandelijk voertuig over te nemen.

Met je polscomputer hack je vijanden zoals robots. Die kun je dan opblazen of overnemen om vanuit hun perspectief vijanden aan te vallen. Je polscomputer verschaft je ook toegang tot de ondersteuning van voertuigen. Soms kun je luchtaanvallen van andere Jackals of de hulp van tanks inroepen.

Multiplayer Combat Rigs

Tijdens het Call of Duty XP evenement heeft Activision de multiplayermodus voor Infinite Warfare onthuld en meteen ook uitgebreide informatie gegeven over alle wijzigingen. De focus ligt meer dan ooit op het creëren van je eigen speelwijze, waarbij wapens, equipment, tacticals en lethals allemaal aanpasbaar zijn.

De grote toevoeging in Infinite Warfare zijn de zogenaamde combat rigs. Dit zijn pakken die je draagt tijdens de multiplayer en de hoeksteen zijn van je uitrusting. De verschillende pakken worden vrijgespeeld terwijl je in level stijgt. Je kan de pakken ook cosmetisch aanpassen. Er zijn zes pakken in totaal.

Elk pak heeft verschillende attributen en laat je ook uiteenlopende Payloads en Traits kiezen voor je ten strijde trekt. Payloads zijn krachtige wapens of vaardigheden, terwijl Traits verbeteringen voor je personage zijn of kleinere krachten die om de zoveel seconden bruikbaar zijn. Je kiest steeds één Payload en één Trait.

Warfighter

Dit pak is vooral nuttig in gevechten op middellange afstand. Snel kills scoren, snel naar een objective geraken en offensief spelen is de sleutel tot het beheersen van dit pak.

Payloads:

 • Claw: een snelvurend wapen met kogels die afketsen om vijanden rond hoeken uit te schakelen. Als je inzoomt, wordt de schade meer geconcentreerd
 • Combat Focus: je krijgt gedurende een beperkte tijd dubbele streak points.
 • Overdrive: je beweegt tijdelijk sneller.

Traits:

 • Ping: door een sonar worden vijanden zichtbaar voor je teamgenoten. Vijanden die tijdens het actief zijn van deze trait worden gedood, leveren jou een bonusscore op.
 • Persistence: scorestreaks worden niet gereset wanneer je sterft, maar de vereisten om ze te behalen verhogen wel. Spelers kunnen elke scorestreak wel maar één keer per match behalen.
 • Resupply: hierdoor kun je lethals en tacticals opnieuw aanvullen door zakken op te rapen die droppen nadat je een vijand hebt gedood.

Merc

Dit pak focust zich op verdedigen en onderdrukken. Dit is bedoeld voor spelers die defensief spelen en daarbij graag zware wapens gebruiken om veel schade aan te richten

Payloads:

 • Steel Dragon: een wapen dat een laserstraal uitzendt en verschillende vijanden tegelijk kan tracken
 • Bull Charge: hierdoor krijg je een schild om je tegen kogels te beschermen
 • Reactive Armor: een soort schild dat kogels van vuurwapens doet verdampen

Traits:

 • Man-At-Arms: Hierdoor start je bij een respawn met maximum ammo en heeft het gewicht van een wapen geen invloed op je bewegingen.
 • Infusion: health regenereert sneller
 • Shockwave: terwijl je in de lucht bent kan je een allesverwoestende slam loslaten

FTL

Een prototype pak dat geschikt is voor wilde spelers die graag mobiel zijn en van dichtbij aanvallen.

Payloads:

 • Eraser: een compact energie-pistool dat vijanden doet verdampen.
 • FTL Jump: een energiestoot die ervoor zorgt dat je heel snel een afstand voor je overbrugt.
 • Phase Shift: hierdoor verdwijn je snel naar een andere dimensie om schade te vermijden. Spelers die dezelfde kracht gebruiken kunnen je echter wel nog verwonden.

Traits:

 • Power Slide: verbetert je slide-techniek waardoor je langer en sneller rondglijdt op je knieën, terwijl je tegelijk makkelijker kan richten.
 • Supercharge: vijanden doden zorgt dat er cooldown packs gedropt worden, zodat je team zijn supermeter kan boosten.
 • Perception: je krijgt een melding op je HUD wanneer een vijand in je richting kijkt.

Stryker

Dit pak is ideaal als je vijanden wil onderdrukken en je squad steunen. Voor echte teamspelers!.

Payloads:

 • Gravity Vortex Gun: een launcher die een projectiel afvuurt waardoor vijanden er naartoe worden gezogen en schade krijgen.
 • Micro Turret: een turret dat op meerdere oppervlakken bruikbaar is.
 • Centurion: vernietigt vijandelijke projectielen en levert een elektromagnetisch veld.

Traits:

 • Trophy Drone: vernietigt lethal grenades en moet dan opnieuw opgeladen worden.
 • Relay: een item dat je moet plaatsen en je waarschuwt wanneer vijanden in de buurt zijn.
 • Hardened: geplaatste equipment en drones hebben meer health en blijven na je overlijden werken.

Phantom

Is je verstoppen en vanop een afstand toeslaan meer je ding? Dan moet je voor dit pak kiezen

Payloads:

 • Ballista EM3: een launcher dat een projectiel afvuurt dat vijanden tegen de muur nagelt.
 • Pulsar: een EM sensor waardoor je vijanden door muren heen kan zien.
 • Active Camo: hierdoor word je bijna onzichtbaar.

Traits:

 • Marked Target: vijanden beschadigen markeert hen, waardoor ze vijf seconden lang geen health kunnen regenereren. Worden ze gedood door een teammaat, dan krijg je extra punten.
 • Heightened Senses: terwijl je door de lens van een sniper rifle kijkt, krijg je beter gehoor. Je wordt ook gewaarschuwd als er een speler in de buurt is.
 • Rearguard: je spawnt met een schild op je rug, waardoor je niet in de rug geschoten kan worden. Ook melee attacks worden afgeweerd, behalve als die frontaal op je af komen.

Synaptic

Dit pak laat je spelen als een drone, geoptimaliseerd voor snelheid en close quarters. Perfect voor melee- en SMG-spelers.

Payloads:

 • Equalizer: twee machinegeweren met ingebouwde dempers.
 • Reaper: je verandert in een robotische hond die enorm mobiel is en verwoestende melee aanvallen aanricht.
 • Rewind: hervult je health en munitie terwijl je ook naar je vorige positie terugkeert.

Traits:

 • Combat Burst: na elke kill krijg je een boost voor je snelheid.
 • Rushdown: een snel herladend jump pack dat vijanden beschadigt door de energieknal.
 • Propulsion: hierdoor ga je snel in een bepaalde horizontale richting.

Multiplayer: crafting, Scorestreaks en Mission Teams

Vanaf nu kan je ook aan crafting doen. Hiermee kan je zelf Primary en Secondary wapens bouwen via Salvage. Dit verdien je tijdens het spelen van matches. Je kan onder andere unieke Prototype Weapons bouwen die speciale cosmetische en functionele vaardigheden hebben genaamd Gun Perks. Deze zijn handig voor specifieke speelstijlen.

Het Pick 10 systeem is terug voor het uitkiezen van equipment. Hierdoor kies je uit verschillende lethals en tacticals. Bevestigd is al de Seeker Grenade: een granaat die zich vasthecht aan vijanden vooraleer te ontploffen. Ook is er de Black Hole Grenade die vijanden opslorpt.

De Scorestreaks van Infinite Warfare bouw je opnieuw op door een combinatie van kills, assists en het verdienen van punten. Er zijn klassieke Scorestreaks zoals de UAV en Counter UAV, maar ook de R-C8 is alvast bevestigd. Deze zwaarbepantserde robot kan je escorteren en ondertussen een oogje in het zeil houden, of je kan het zelf besturen en zo een ravage aanrichten.

Nieuw zijn de Mission Teams. Hierdoor kan je levellen en exclusieve beloningen en content vrijspeler. Je kiest tussen vier Mission Teams en welk soort doelen je wil proberen halen. Elk Team heeft zijn eigen persoonlijkheid, uitdagingen en zelfs eigen commandant. Door de uitdagingen van een team te voltooien krijg je extra XP, cosmetische items en speciale uitrusting.

Zombies

Voor de eerste keer maakt ontwikkelaar Infinity Ward ook een eigen Zombies-modus, na eerder een vergelijkbare poging te doen met de Extinction-modus in Call of Duty: Ghosts. Zombies is normaal gereserveerd voor de Black Ops-reeks van ontwikkelaar Treyarch, maar maakte ook al kort zijn opwachting in de downloadbare uitbreidingen voor Call of Duty: Advanced Warfare als Exo Zombies.

De Zombies-mode in Call of Duty: Infinite Warfare heet Zombies in Spaceland en speelt zich af in de jaren 80. De modus vindt plaats in Spaceland, een attractiepark in de jaren 80. De personages in Zombies in Spaceland zijn gebaseerd op archetypes uit films in deze periode: de nerd (Seth Green), de atleet (Ike Barinholtz), de rapper (Jay Pharaoh) en de valley girl (Sasheer Zamata). Ook hebben diverse acteurs uit de jaren '80 een cameo in de modus, waaronder Paul Reubens als krankzinnige regisseur en David Hasselhoff als DJ.

Controverse

Call of Duty: Infinite Warfare was het slachtoffer van een haatcampagne op het internet, waarbij fans elkaar massaal opriepen om de eerste trailer van de game te 'disliken' op YouTube. De campagne is het gevolg van de futuristische setting, terwijl de community al langer vraagt om een setting in het verleden, alsook de keuze om Modern Warfare Remastered niet afzonderlijk te koop aan te bieden. Als tegenzet speelt Battlefield 1 zich wel in het verleden af.

Door de haatcampagne staat de onthullingstrailer van Call of Duty: Infinite Warfare in de top vijf van video's op YouTube met de meeste 'dislikes'. Uitgever Activision reageerde door te zeggen dat het al eerder dezelfde situatie meemaakte. Zo had de eerste trailer voor Black Ops 2 de meeste dislikes tot dan toe, maar werd het de meest succesvolle game in de hele reeks.

Releasedatum, speciale edities en DLC

De Call of Duty: Infinite Warfare release is op 4 november. De shooter komt dan uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Call of Duty: Infinite Warfare is dus de eerste game in de reeks die de PlayStation 3 en Xbox 360 volledig achterwege laat.

Legacy Edition

 • Infinite Warfare
 • Modern Warfare Remastered downloadcode

Digital Deluxe Edition

 • Infinite Warfare
 • Modern Warfare Remastered downloadcode
 • Season Pass voor alle toekomstige Infinite Warfare DLC map packs
  • Legacy Pro Edition

   • Infinite Warfare
   • Modern Warfare Remastered downloadcode
   • Season Pass voor alle toekomstige Infinite Warfare DLC map packs
   • Steelbook
   • Officiële soundtrack van de game
   • Extra digitale content bij Infinite Warfare
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties