Skip to main content

Call of Duty: Ghosts onthulling volgt op 1 mei, eerste details gelekt

Tesco doet het opnieuw.

De onthulling van de volgende Call of Duty, Call of Duty: Ghosts, zal plaatsvinden op 1 mei.

Dankzij een 'display blueprint' die aan winkelketen GameStop werd geleverd is de datum waarop de eerstvolgende editie van Activision's populaire shooter zal worden onthuld door het bedrijf zelf gekend. Woensdag zal de videogamegigant nieuw promotiemateriaal uitdelen aan verschillende verdelers. Dit zal waarschijnlijk gepaard gaan met een publieke aankondiging van Infinity Ward's opvolger voor Modern Warfare 3. Als dit het geval is, zal dit tevens gebeuren op dezelfde datum waarop Black Ops 2 aan het grote publiek werd voorgesteld. Dit gebeurde vorig jaar tijdens de NBA Playoffs. Eerdere anonieme bronnen spraken ook al over een onthulling op de eerder genoemde datum.

Naast het reclamebord bracht ook winkelketen Tesco (opnieuw) info rond de shooter. Zij wisten te vertellen dat de game een volledig nieuwe cast, setting en verhaallijn krijgt en dat de game op een next-gen CoD engine draait.

Tenslotte zijn er nog enkele geruchten die volgens velen van een betrouwbare bron komen. Neem deze tot 1 mei echter met een korreltje zout. Laadtijden zouden interactief worden. Zo zou je tijdens het wachten op andere spelers al uit een heli kunnen afdalen om vroeger op een bepaalde plek in een map te geraken. Zowel spelers op PC als op console zouden (weer) rond hoeken kunnen kijken.

Wie op zijn buik ligt kan in Ghosts zijdelings rollen (net zoals in bijvoorbeeld DayZ). De dolphin dive is verdwenen, maar wie een sprintje trekt en dan hurkt, schuift nog wat verder over de grond. Dit zag je de protagonist van Far Cry 3 al doen. De game zou zich afspelen in een futuristische setting, maar zweert nog steeds bij hedendaags wapentuig. Spec Ops zou verdwijnen, maar wordt vervangen door een andere co-op modus. Zombies moet je echter niet verwachten in de game die vermoedelijk in november zal verschijnen.

Versies voor PS3 en Xbox 360 werden al bevestigd en de PC kan natuurlijk ook niet achterblijven. Andere platformen worden mogelijk op 1 mei verklapt.

De 'display blueprint'. Met dank aan IGN.

Read this next