Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Call of Duty: Elite volledig operationeel

Beter laat dan nooit.

Het met veel bombarie aangekondigde Call of Duty: Elite platform dat een soort van hub moest worden voor alle zaken gerelateerd aan CoD en naadloze zou integreren met het onlangs gelanceerde Call of Duty: Modern Warfare 3 (lees er hier onze review op na), heeft er enkele moeilijke weken opzitten, maar lijkt nu eindelijk te werken zoals het hoort.

Activision heeft er vertrouwen in dat ze de eindejaarsperiode hiermee stabiel kunnen aanvatten. Je kan het op hun blog zowel zien als lezen dat de service z'n status onlangs van een geel bolletje in een groen veranderde om aan te geven dat alles intussen naar behoren werkt.

Zoals bekend werd Call of Duty: Elite van bij z'n lancering geplaagd door tal van technische problemen en tot overmaat van ramp crashten de servers kort na de launch van Modern Warfare 3 onder de massale toevloed van spelers. Niet meteen wat je noemt een goeie eerste indruk.

Gelukkig werkten de ontwikkelaars de afgelopen weken de klok rond aan oplossingen voor al deze problemen en dat hard labeur lijkt z'n vruchten af te werpen. Het clansysteem werkt, zowel betalende als niet-betalende gebruikers hebben voortaan toegang tot de service, voortaan kunnen de servers tegen een stootje en vanaf volgende week kan je Call of Duty altijd en overal volgen via de mobiele applicaties.

Uiteraard zijn nog niet alle problemen van de baan, maar Activision lijkt eindelijk op de goeie weg te zijn de ruim één miljoen betalende Elite-gebruikers alsook de andere miljoenen gratis gebruikers aan te bieden wat hen beloofd werd van bij het begin.

Wat meer uitleg over Elite.
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties